Nutriční hodnoty (Řecký salát z quinoi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 751 kJ / 1 614 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,25 g |
| Tuky | 74,29 g |
| – nasycené | 10,23 g |
| – nenasycené | 63,36 g |
| –– mononenasycené | 48,55 g |
| –– polynenasycené | 14,80 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 51,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,03 g |
| Sacharidy | 170,59 g |
| – cukry | 19,58 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g quinoi (neuvařené) | Quinoa | 250 g |
| 250 g 250 g cherry rajčat (na půlky) | Rajčata cherry | 250 g |
| 1 1 okurka (na kostičky) | Okurka salátová čerstvá | |
| 1 1 menší červená cibule (na tenké půlměsíčky) | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 1 sýr feta (balkán salátový,.na kostičky) | Sýr feta | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku černých oliv (na kolečka) | Olivy čerstvé zralé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku olivového oleje | Olej olivový | 62.5 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 45 ml |
| 1 lžička 1 lžička sušeného oregana | Oregano sušené | 5 g |
| sůl | Sůl mořská |