Nutriční hodnoty (Dýňová polévka podle Jamieho Olivera)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 2 262 kJ / 541 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,07 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,40 g |
| Tuky | 9,73 g |
| – nasycené | 5,78 g |
| – nenasycené | 3,28 g |
| –– mononenasycené | 1,01 g |
| –– polynenasycené | 2,26 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 38,08 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 114 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 77,73 g |
| – cukry | 28,34 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dýně (například hokaido) | Dýně čerstvá | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stonky 2 stonky řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru (nebo bujón s vodou) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| ciabatta (nebo jiné bílé pečivo) | Ciabatta | |
| nastrouhaný parmezán | Parmezán | |
| 1 hrst 1 hrst čerstvé šalvěje (lístky) | Šalvěj čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový |