Nutriční hodnoty (Sos bazalkový – studená omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 141 kJ / 1 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,27 g |
| Tuky | 124,10 g |
| – nasycené | 11,05 g |
| – nenasycené | 105,74 g |
| –– mononenasycené | 66,00 g |
| –– polynenasycené | 39,74 g |
| ––– omega 3 | 10,47 g |
| Vláknina | 5,23 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 305 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 13,65 g |
| – cukry | 2,89 g |
| ––– laktóza | 1,95 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 sklenka 1 sklenka (2 dl) nasekaných lístků bazalky | Bazalka čerstvá | |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 lžíce 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 30 g |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |