Nutriční hodnoty (Davídkovy kuřecí paličky s žampiony, slaninou a pórkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 990 kJ / 1 910 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,63 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,63 g |
Tuky | 176,57 g |
– nasycené | 86,50 g |
– nenasycené | 87,69 g |
–– mononenasycené | 72,86 g |
–– polynenasycené | 14,83 g |
––– omega 3 | 0,57 g |
Vláknina | 8,85 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 3,29 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 53,08 g |
– cukry | 13,75 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
kuřecí paličky (množství dle počtu strávníků) | Paličky kuřecí | |
20 dkg 20 dkg Debrecínské slaniny nebo anglické slaniny vcelku | Špek | 200 g |
1 ks 1 ks pórek | Pórek čerstvý | 300 g |
10 10 středních velkých krémových žampionů | Žampion čerstvý | |
směs koření na Pečené kuře či grilovací koření (nebo koření jménem „Davídkovo pečené kuře“) | Grilovací koření | |
cca 1,5 cm cca 1,5 cm (z kostky) másla | Máslo kravské | |
cca 3-4 lžíce cca 3-4 lžíce hladké mouky na „francouzskou jíšku“ | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
případně Worcester na dochucení | Worcestrová omáčka | |
cca 1 l 1 l kuřecího vývaru nebo vývar z kostky Zlatý houbový bujon | Vývar kuřecí | 1000 ml |