Bůček na asijský způsob

Suroviny

500-600 g bůčku
3-4 stroužky utřeného česneku
4 lžíce kvalitní sojové omáčky
rovná lžička mletého zázvoru
1/2 lžičky skořice
špetka kajenského pepře
rovná lžíce hnědého cukru
2 lžíce octu
sůl
sezamové semínko na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Hodně ztuhlé maso nakrájíme na asi 1 cm plátky. Ze zbývajících surovin smícháme marinádu. Začneme sojovkou a přidáváme ode všeho raději méně a postupně přidáváme do požadované chuti.

  2. Maso v marinádě důkladně obalíme a dáme na 24 hodin do lednice. Ukládáme na jednotlivé na plech s pečícím papírem. Troubu vyhřejeme na 170 st. a pečeme přikryté asi 40 minut. Potom odkryjeme a dopečeme při trochu vyšší teplotě do měkka.

  3. Zbytek marinády zahřejeme a necháme povařit do ztuhnutí. Během pečení potíráme, ale je hodně výrazná, tak opatrně. Hotové upečené plátky posypeme sezamovým semínkem a podáváme s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Kdo nechce kůži, tak ji před marinováním odřeže. Já jsem ji nechala, jen se ji na několika místech nařízla.

Inspirovala jsem se několika recepty.

Komentáře k receptu Bůček na asijský způsob

Tématické fráze: asijský bůček bucek po thajsku bůček po asijsku vepřový bůček na asijský způsob japonsky bucek asijský vepřový bůček thajsky bucek pečený bůček po asijsku bucek na thajsky zpusob asijsky peceny bucek vepřový bůček po asijsku bucek recepty japonsky vepřovy bucek pečený bůček po thajsku marinovany bucek na thajský způsob čínský bůček asijské recepty asijské recepty z bůčku pečený bůček čínský buček na asijsky