Nutriční hodnoty (Zapékané mleté maso)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 529 kJ / 1 083 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,70 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,98 g |
| Tuky | 66,45 g |
| – nasycené | 25,44 g |
| – nenasycené | 34,97 g |
| –– mononenasycené | 27,47 g |
| –– polynenasycené | 7,49 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 9,75 g |
| Cholesterol | 461 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 3,97 g |
| Sacharidy | 44,14 g |
| – cukry | 17,68 g |
| ––– laktóza | 3,84 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g mletého masa | Vepřový ořez | 300 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 5 5 zelených oliv | Olivy čerstvé nezralé | |
| 60 g 60 g sýra balkánského typu | Sýr balkánský (50% t. v s.) | 60 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| olej | Olej řepkový | |
| rozmarýn | Rozmarýn sušený | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |