Hráškový krém se smetanou

Eliza Kuchařka: Eliza

Polévky 19 názorů

Suroviny

500 g zeleného hrášku (čerstvého nebo mraženého)
1,5 litru vody
250 ml zakysané smetany
2 žloutky
sůl nebo bujonová kostka
Na jíšku:
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrášek uvaříme ve vodě doměkka.

  2. Vše rozmixujeme na hladký krém a osolíme. V případě, že se rozhodneme pro masox, přidáme ho k hrášku v poslední minutě vaření.

  3. Poté zahustíme předem připravenou jíškou nebo při nedostatku času či zkušeností jíškou granulovanou.

  4. Žloutky dobře rozkvedláme se smetanou a přidáme do horké polévky.

  5. Poté už jen prohřejeme, ale nevaříme.
    Polévku můžeme ozdobit opečenými kousky pečiva a dokřupava osmaženou slaninou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 62 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hráškový krém se smetanou

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Když dělám hráškový krém, jde udělat i bez mouky, prostě zdravě, rozmixuju tolik hrášku, až je polévka hustá pouze s ním. Zde mi přijde mouka zbytečná.

    Odpovědět

  • klarca26 klarca26

    Skvělý krém :-K dávám bodík :yes:

    Odpovědět

  • K@tka K@tka

    Já ho zkusila udělat s bazalkou. Myslím, že se povedl :-)

    http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Přidávám bod, výborná a jednoduchá polévka..btw-přiznávám se, že já jsem kostku přidala:-8.Používám bio bujony Alnatura, které mají snížený obsah soli.Na zjemnění jsem přidala kousek másla.
    Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4

    Odpovědět

  • petuli. petuli.

    Tak jsem právě zkusila uvařita a chutná dobře, jsem zvědava na reakce rodiny :-);-) a dělala jsem bez bujonu, jen se solí a je dobrá.bujony totiž už nepoužívám:-)) posílám bodík:yes:

    Odpovědět

  • evavar evavar(neregistrovaný)

    Eli, veliká chvála!!! Vy a Vaše recepty nezklamou, jsou ze základních surovin, náhražek ikdyž to bez nich už asi někdy neumíme minimum, nebo žádné, což je skvělé! Prostě klasika, jednoduchost a v té krása jest a v případě hráškového krému i výborná chuť. Děkuju za inspirace a držím palce v dalším konání.

    Odpovědět

  • maja f maja f

    Výborné, před nějakou dobou jsem tuto lahůdku dělala z dvojnásobné dávky na oslavě a všichni se olizovali až za ušima :-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

  • Marta Marta

    výborná :yes:, chutnala nám :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jé... to patřilo pod ten guláš :-!
    Jsem to ale zmatkář...:-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, Ty ještě držíš tu dietu? Ptám se proto, že stejnou drží manžel (nějak jsem pochopila, že je to ta čtrnáctidenní "pro kamarádky" nebo "přítelkyně" - snad se nepletu :-), já ji získala už dřív od kolegyně.. ). Včera chodil kolem toho guláše jak mlsnej kocour :-D, ale dostal jen plátek kuřecího a salát s jablečným octem...:-) To ani za fotku nestálo :-):-D...

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Taky myslím, je to věc názoru a harmonie chuti je vlastně asi obdoba masoxu. Kluci v kuchyni taky vařili pouze se solí, je to tak většinou v normách a asi jsme všichni zdegenerovaní:-))není to totéž:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Janka to je tým, že všade sa používa bujón z kocky, s umelými ochucovadlami, ktoré sú vyrobené práve tak, aby tú chuť vytvorili. Takže mi už nereagujeme na prirodzenú chuť toho-ktorého jedla. Ja používam masoxy veľmi zriedkavo, vývar si mrazím vlastný, aby bol, keď potrebujem. Nemám rada tie rovnaké Maggi chute, každé jedlo mám rada ak chutí tak, ako je to podľa ingrediencií prirodzené. Ostatne bujón je čosi iné, než tie kocky. Ale je to zvyk každého z nás.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jani, to je otázka volby... Dnes jsem nepoužila ani jíšku ani masox, ale chuť jsem doladila "Harmonií chuti" od Maggi. Takže nakonec na stejné úrovni jako ta kostička...:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    A já bych se za ten bujón-masox zase přimlouvala. Sůl mi nemůže nic tak dochutit, jako masox a že jsem to teda nejednou zkoušela a byla jsem docela překvapena reakcemi. "Mami, dobré, ale nějak bez chuti":-( dnes už jsou různé bujóny se zeleninou, nemusí to být masox, ale sůl nedochutí nic. Skoro ji nepoužívám, víc toho masoxu

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha hrášková polévka podle polreicha recept polévka hráškový krém polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polraichovi recepty polreich žampiony

Zapomněl/a jsem heslo