Hráškový krém se smetanou
V tomto jemném krému vyniká nasládlá chuť hrášku. Hrášek uvařený ve vodě rozmixujeme, zahustíme jíškou a zjemníme žloutky rozmíchanými v zakysané smetaně. Krém můžeme podávat s opečeným pečivem nebo slaninou.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 5 761 kJ / 1 377 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,66 g |
Tuky | 75,55 g |
Vláknina | 35,60 g |
Cholesterol | 516 mg |
Sodík | 181 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 99,79 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2016 10:14
Když dělám hráškový krém, jde udělat i bez mouky, prostě zdravě, rozmixuju tolik hrášku, až je polévka hustá pouze s ním. Zde mi přijde mouka zbytečná.
26. 3. 2013 14:00
Skvělý krém dávám bodík
10. 12. 2012 22:44
Já ho zkusila udělat s bazalkou. Myslím, že se povedl
http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...
http://www.foodstyle.cz/products/hraskova-polevka-...
4. 7. 2012 18:22
Přidávám bod, výborná a jednoduchá polévka..btw-přiznávám se, že já jsem kostku přidala.Používám bio bujony Alnatura, které mají snížený obsah soli.Na zjemnění jsem přidala kousek másla.
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4
Dcerám chutnalo, ač mladší měla speciální verzi bez bujonu a másla a se soj. smetanou.+4
21. 6. 2012 11:02
Tak jsem právě zkusila uvařita a chutná dobře, jsem zvědava na reakce rodiny a dělala jsem bez bujonu, jen se solí a je dobrá.bujony totiž už nepoužívám posílám bodík
21. 3. 2012 13:09
Eli, veliká chvála!!! Vy a Vaše recepty nezklamou, jsou ze základních surovin, náhražek ikdyž to bez nich už asi někdy neumíme minimum, nebo žádné, což je skvělé! Prostě klasika, jednoduchost a v té krása jest a v případě hráškového krému i výborná chuť. Děkuju za inspirace a držím palce v dalším konání.
22. 2. 2012 13:02
Výborné, před nějakou dobou jsem tuto lahůdku dělala z dvojnásobné dávky na oslavě a všichni se olizovali až za ušima
4. 3. 2010 13:38
18. 7. 2009 15:11
výborná , chutnala nám
11. 3. 2009 11:56
Jé... to patřilo pod ten guláš
Jsem to ale zmatkář...
Jsem to ale zmatkář...
11. 3. 2009 11:55
Jani, Ty ještě držíš tu dietu? Ptám se proto, že stejnou drží manžel (nějak jsem pochopila, že je to ta čtrnáctidenní "pro kamarádky" nebo "přítelkyně" - snad se nepletu , já ji získala už dřív od kolegyně.. ). Včera chodil kolem toho guláše jak mlsnej kocour , ale dostal jen plátek kuřecího a salát s jablečným octem... To ani za fotku nestálo ...
11. 3. 2009 11:06
Taky myslím, je to věc názoru a harmonie chuti je vlastně asi obdoba masoxu. Kluci v kuchyni taky vařili pouze se solí, je to tak většinou v normách a asi jsme všichni zdegenerovanínení to totéž
11. 3. 2009 06:58
Janka to je tým, že všade sa používa bujón z kocky, s umelými ochucovadlami, ktoré sú vyrobené práve tak, aby tú chuť vytvorili. Takže mi už nereagujeme na prirodzenú chuť toho-ktorého jedla. Ja používam masoxy veľmi zriedkavo, vývar si mrazím vlastný, aby bol, keď potrebujem. Nemám rada tie rovnaké Maggi chute, každé jedlo mám rada ak chutí tak, ako je to podľa ingrediencií prirodzené. Ostatne bujón je čosi iné, než tie kocky. Ale je to zvyk každého z nás.
10. 3. 2009 23:02
Jani, to je otázka volby... Dnes jsem nepoužila ani jíšku ani masox, ale chuť jsem doladila "Harmonií chuti" od Maggi. Takže nakonec na stejné úrovni jako ta kostička...
10. 3. 2009 22:51
A já bych se za ten bujón-masox zase přimlouvala. Sůl mi nemůže nic tak dochutit, jako masox a že jsem to teda nejednou zkoušela a byla jsem docela překvapena reakcemi. "Mami, dobré, ale nějak bez chuti" dnes už jsou různé bujóny se zeleninou, nemusí to být masox, ale sůl nedochutí nic. Skoro ji nepoužívám, víc toho masoxu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 1 hodinou
Jablečný donut
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 17 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 22 minutami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 32 minutami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 53 minutami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 6 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 11 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 12 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 12 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 13 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: polévka hráškový krém hráškový krém polévka hráškový krém polévka z mraženého hrášku hráškový krém podle pohlreicha hrachovy krem ze smetanou recepty polevka hraskovy krem hrášková polévka z mraženého hrášku podle polreicha recept polévka hráškový krém hrášková polévka podle polreicha polraich polreich recepty hrášková polévka se smetanou polévka hráškový krém zdravě hraskovy hrachový krém recepty polreich polévka z mraženého hrášku hrachový krém pohlreich kraskovy krem polévka hráškový krém recept
Suroviny: hrášek, vývar masový, smetana zakysaná, žloutek, sůl, masox, olej, mouka hladká
Hráškový krém se smetanou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpPg
19 názorů