Nutriční hodnoty (Letní polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 457 kJ / 1 304 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,42 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,26 g |
| Tuky | 55,73 g |
| – nasycené | 33,39 g |
| – nenasycené | 21,31 g |
| –– mononenasycené | 16,63 g |
| –– polynenasycené | 4,68 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 59,20 g |
| Cholesterol | 153 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 130,42 g |
| – cukry | 42,20 g |
| ––– laktóza | 0,48 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hlávky 2 hlávky salátu | Salát hlávkový čerstvý | 1000 g |
| 4 4 mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 1 1 celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 1/2 1/2 kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 2 2 rohlíky nebo 2 krajíce chleba | Rohlík pšeničný bílý | 86 g |
| 6 dkg 6 dkg másla | Máslo kravské | 60 g |
| hovězí vývar nebo bujón z kostky | Vývar hovězí | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |