Nutriční hodnoty (Kuřecí stehenní řízky s liškami na špenátu a rýži tří barev)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 387 kJ / 571 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,45 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,44 g |
| Tuky | 31,42 g |
| – nasycené | 15,03 g |
| – nenasycené | 15,18 g |
| –– mononenasycené | 6,61 g |
| –– polynenasycené | 8,57 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 31,67 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 37,27 g |
| – cukry | 13,51 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kuřecí stehenní řízky | Kuřecí stehenní řízky | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| máslo | Máslo kravské | |
| slunečnicový olej | Olej slunečnicový | |
| 250 g 250 g lišek | Liška obecná čerstvá | 250 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 KL 1 KL čerstvý tymián (lístky) | Tymián čerstvý | 5 g |
| 0,5 dcl 0,5 dcl bílého vína | Víno bílé suché | 50 ml |
| 0,5 dcl 0,5 dcl kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 50 ml |
| 2 PL 2 PL smetany na šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 1 PL 1 PL nasekané plocholisté petželky | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 200 g 200 g listového špenátu | Špenát čerstvý | 200 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 250 g 250 g rýže tří barev (vyrábí Lagris) | ||
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekané celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 1 PL 1 PL slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 11 ml |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| kuřecí vývar dle potřeby | Vývar kuřecí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý |