Nutriční hodnoty (Mašličky s ovocnou náplní)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 447 kJ / 4 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,86 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 67,60 g |
| Tuky | 208,38 g |
| – nasycené | 25,24 g |
| – nenasycené | 165,98 g |
| –– mononenasycené | 87,79 g |
| –– polynenasycené | 78,19 g |
| ––– omega 3 | 9,89 g |
| Vláknina | 30,06 g |
| Cholesterol | 571 mg |
| Sodík | 954 mg |
| Sůl | 2,32 g |
| Sacharidy | 475,12 g |
| – cukry | 130,09 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 42 g 42 g droždí (1 kostka) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 10 lžiček 10 lžiček cukru krupice | Cukr bílý | 50 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 100 g 100 g majonézy | Majonéza | 100 g |
| 100 g 100 g oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 1/4 1/4 rovné lžičky soli | Sůl mořská | |
| 3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1 plátek 1 plátek citronu i s kůrou | Citrón čerstvý | |
| cukr krupice dle chuti | Cukr bílý | |
| 1 špetka 1 špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 1 hrst 1 hrst ořechů (mandlí, či piškotů) | Vlašské ořechy | |
| 1 1 vejce (nebo žloutek s mlékem) na potření | Vejce slepičí | 70 g |