Nutriční hodnoty (Slanečkový salát s celerem a kapií)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 025 kJ / 245 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 18,33 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,97 g |
| Tuky | 15,29 g |
| – nasycené | 3,70 g |
| – nenasycené | 7,06 g |
| –– mononenasycené | 5,63 g |
| –– polynenasycené | 1,43 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 4,14 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 204 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 7,61 g |
| – cukry | 4,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 slanečkové řezy(v oleji a cibuli) | ||
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 5 5 větších salátových brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | |
| cca 4 4 polévkové lžíce sterilovaného celeru | Celer bulva sterilovaná | |
| 2 2 polévkové lžíce nakrájené sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| 2 2 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 3 polévkové lžíce majonézy | Majonéza | |
| 2 2 polévkové lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |