Nutriční hodnoty (Zahrádkářská pikant tečkovaná dýňovka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 263 kJ / 1 019 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 33,00 g |
| Tuky | 11,17 g |
| – nasycené | 6,47 g |
| – nenasycené | 3,87 g |
| –– mononenasycené | 1,09 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 87,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 117 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 169,33 g |
| – cukry | 53,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dužiny dýně Hokkaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | 1000 g |
| 300 g 300 g cibule (3 – 4 menší ) | Cibule čerstvá | 300 g |
| 4 4 – 6 stroužků česneku (dle chuti) | Česnek čerstvý | 280 g |
| 1 litr 1 litr vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| ½ l kefíru (podmáslí, kysané smetany.) | Kefír | |
| Sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| kari koření – dle chuti | Kari | |
| 1 1 chilli paprička – lze vynechat | Chilli paprička čerstvá | |
| Kousek Kousek sádla (nebo olej) | Sádlo vepřové |