Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 428 kJ / 341 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,50 g |
| Tuky | 2,56 g |
| – nasycené | 1,05 g |
| – nenasycené | 2,68 g |
| –– mononenasycené | 0,63 g |
| –– polynenasycené | 2,04 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 28,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 419 mg |
| Sůl | 0,84 g |
| Sacharidy | 56,19 g |
| – cukry | 33,11 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 dýně (například Hokaido) | Dýně čerstvá | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1/2 1/2 středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 6 6 oloupaných rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
| 3 3 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
| asi 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| česnek podle své chuti | Česnek čerstvý | |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 10.5 g |
| kari | Kari | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| čerstvé bylinky podle vlastního uvážení | Petržel nať čerstvá |