Nutriční hodnoty (Dýňová polévka s rajčaty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 428 kJ / 341 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,50 g |
Tuky | 2,56 g |
– nasycené | 1,05 g |
– nenasycené | 2,68 g |
–– mononenasycené | 0,63 g |
–– polynenasycené | 2,04 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 28,18 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 419 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 56,19 g |
– cukry | 33,11 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 dýně (například Hokaido) | Dýně čerstvá | |
1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1/2 1/2 středně velkého celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
6 6 oloupaných rajčat | Rajče červené čerstvé | 360 g |
3 3 středně velké mrkve | Mrkev čerstvá | 150 g |
asi 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
česnek podle své chuti | Česnek čerstvý | |
1-2 lžičky 1-2 lžičky nastrouhaného zázvoru | Zázvor sušený | 10.5 g |
kari | Kari | |
olivový olej | Olej olivový | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
čerstvé bylinky podle vlastního uvážení | Petržel nať čerstvá |