Francouzský hruškový koláč

Suroviny

7 hrušek
Těsto:
300 g polohrubé mouky
200 g cukru
2 vejce ušlehat
2 dl mléka
6 lžic oleje
1 prášek do pečiva
špetka soli
Směs na zalití:
160 g másla
1 lžíce medu
6 lžic cukru
2 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin umíchat těsto.

  2. Vylít na pekáček vyložený pečícím papírem, poklást oloupanými hruškami nakrájenými na plátky, pocukrovat a posypat skořicí. Péct v troubě 30 minut.

  3. Vyndat z trouby a polít směsí, na kterou rozehřejeme máslo, med a cukr a pak přimícháme rozšlehaná vejce.

  4. Po zalití dáme ještě zapéct na 20 minut.

Komentáře k receptu Francouzský hruškový koláč

  • bofinka bofinka

    https://www.marmiton.org/recettes/recette_gateau-a...
    Hodne podobny francouzsky hruskovy kolac, testo se pece 20' na 180° , zatim se spoji 1 vejce, cukr + rum, kolac se polije a vlozi pod gril na pouhych 5 minut a zda se mi, ze vysledek je skoro stejny. Jen suroviny jsou vahove odlisne.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Teraz už je to snáď zrozumiteľnejšie. :-K

    Odpovědět

  • Bohumil Stejskal Bohumil Stejskal

    Milé dámy, já myslím, že je to tam jasně napsáno, kolik vajec použít. Je napsáno - Suroviny a pak - ze surovin uděláme těsto. Tedy tam padne těch prvních pár vajec do těsta. No a potom další dvě vajca padnou na tu zálivku. :yes::-8 Podle zkušeností milých dam v diskuzi péct při 150 - 160 " C nejprve 30 a poté 20 minut. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MarSkl: k tomu se nemůžu vyjádřit,já jsem koláč nepekla;-)Původně jste se ptala na vejce o ostatním nebyla řeč.

    Odpovědět

  • MarSkl MarSkl

    Simona Skolakova: teplota pečení na tu dobu, co se má tato "buchta" péct je tak maximálně 150-155° jinak to spálíte... jinak s Francií to nemá krom toho másla nic společného... nechápu, jak z takového receptu může být někdo nadšený :-?
    Přidám sem svůj první recept, jak hruškový koláč dělám já ;-)
    Hezký den všem

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MarSkl: Musím souhlasit,připadá mi,že suroviny jsou na těsto a na polevu jsou suroviny napsané až v postupu,tak tomu rozumím já.;-)

    Odpovědět

  • MarSkl MarSkl

    Recept tedy zavádějící... ani jediná neodpověděla na to, zdali ty vejce jsou v receptu 2+2 ...
    Tedy 2 do těsta a 2 na zalití?
    Podle množství mouky a všeho ostatního tipuju, že vajec tam bude 2+2
    Na můj vkus nepřesné...:no:

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Opět jsem pekla a stihla jsem ho i vyfotit<3 Posílám bodík a fotku:yes: Pekla jsem z poloviční dávky.

    Odpovědět

  • Jana Elisabeth Jana Elisabeth

    Koláč jsem pekla včera, přesně jsem dodržela postup, pouze jsem do polevy přidala trochu rumu a výsledek je úžasný vláčný voňavý koláč<3<3. Děkuji za recept!!!!!:yes::-K

    Odpovědět

  • Palika Palika

    ufff, to je mňamkááááááá ;-) :yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Koláč je moc dobrý, do polevy jsem přidala rum:yes:<3

    Odpovědět

  • Monulka Monulka

    Tuhle dobrůdku peču každoročně, když jsou na zahrádce hrušky a je výborná. Letos mi zbylo pár broskví a zkusila nahradit ty hrušky broskvema a je to taky luxusní! Před chvíli jsem dopekla a za chvilku už nebude. Moc děkuji za úžasný recept! <3:-K;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Vynikající recept :-) Přidávám pár zkušeností: pekáček jsem vzala střední (také jich mám víc velikostí), cca 21x36 cm s vyšším okrajem (vyšší než plech), koláč krásně vystoupl a zbylo i místo na polevu.. Polevu jsem po roztátí másla odstavila a rozšlehaná vejce jsem tam dala až asi po 1 minutě, vůbec se nezdrcly, a pak hned na těsto. Pekla jsem přesně podle návodu 30 min a pak s polevou ještě 20 min, ale jenom asi na 150-160 C (mám horkovzduch). Koláč je po těch 30 minutách skoro hotový, ale pak pod tou polevou se už moc nedodělá, tak proto těch 50 minut asi... Snad to někomu pomůže :-)

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Koláč byl dobrý, hrušky jsem dala kompotované, u vaječné polevy jsem ubrala 3 lžíce cukru.:yes::-K

    Odpovědět

  • R.Rose R.Rose

    naprosto božský moučník :yes:
    poleva je skvělá, jen těsta je na koláčovou formu trochu moc, příště musím zvolit větší formu nebo přidat ještě malý koláček, koláč totiž vyběhl a nebylo moc kam polevu nalít, takže mi lehce přetekla... přesto výborné <3

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: vynikajíci hruskovy kolac hruškový koláč francouzský koláč s hruškami francouzky hruskovy kolac výborný hruškový koláč hruškový koláč se skořicí francouzský koláč francouský hruškový koláč francouzký koláč francouzské moučníky hruškový koláč recept francouzské zákusky francouzsky kolac s hruskama francouzský tvarohový koláč francouzky kolac s hruskami francouzský koláč s tvarohem jednoduchy hruskovy kolac výborný francouzký hruškový koláč luxusní hruškový koláč francozský hruškový koláč