Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu vytvoří dokonalou karamelovou krustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 50 min

90 min (40 min příprava + 50 min tepelná úprava)

7. 5. 2010 20:34

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 643 kJ / 5 412 kcal
Bílkoviny76,53 g
Tuky235,72 g
Vláknina36,30 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 632 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy727,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

CaukyMnauky

3. 12. 2022 18:49

Boží recept!!!!!!!! Fantasticky funguje i v bezlepkové verzi a s náhradou mlíka za kokosové. Děkuji <3:yes:

bofinka

20. 1. 2021 20:20

https://www.marmiton.org/recettes/recette_gateau-a...
Hodne podobny francouzsky hruskovy kolac, testo se pece 20' na 180° , zatim se spoji 1 vejce, cukr + rum, kolac se polije a vlozi pod gril na pouhych 5 minut a zda se mi, ze vysledek je skoro stejny. Jen suroviny jsou vahove odlisne.

tejaja tejaja (moderátorka)

20. 1. 2021 19:33

Teraz už je to snáď zrozumiteľnejšie. :-K

Bohumil Stejskal

20. 1. 2021 17:57

Milé dámy, já myslím, že je to tam jasně napsáno, kolik vajec použít. Je napsáno - Suroviny a pak - ze surovin uděláme těsto. Tedy tam padne těch prvních pár vajec do těsta. No a potom další dvě vajca padnou na tu zálivku. :yes::-8 Podle zkušeností milých dam v diskuzi péct při 150 - 160 " C nejprve 30 a poté 20 minut. ;-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 11. 2020 13:43

MarSkl: k tomu se nemůžu vyjádřit,já jsem koláč nepekla;-)Původně jste se ptala na vejce o ostatním nebyla řeč.

MarSkl

4. 11. 2020 13:16

Simona Skolakova: teplota pečení na tu dobu, co se má tato "buchta" péct je tak maximálně 150-155° jinak to spálíte... jinak s Francií to nemá krom toho másla nic společného... nechápu, jak z takového receptu může být někdo nadšený :-?
Přidám sem svůj první recept, jak hruškový koláč dělám já ;-)
Hezký den všem

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 11. 2020 11:10

MarSkl: Musím souhlasit,připadá mi,že suroviny jsou na těsto a na polevu jsou suroviny napsané až v postupu,tak tomu rozumím já.;-)

MarSkl

4. 11. 2020 10:43

Recept tedy zavádějící... ani jediná neodpověděla na to, zdali ty vejce jsou v receptu 2+2 ...
Tedy 2 do těsta a 2 na zalití?
Podle množství mouky a všeho ostatního tipuju, že vajec tam bude 2+2
Na můj vkus nepřesné...:no:

Majkaa

4. 10. 2020 11:05

Opět jsem pekla a stihla jsem ho i vyfotit<3 Posílám bodík a fotku:yes: Pekla jsem z poloviční dávky.

Jana Elisabeth

25. 9. 2020 07:06

Koláč jsem pekla včera, přesně jsem dodržela postup, pouze jsem do polevy přidala trochu rumu a výsledek je úžasný vláčný voňavý koláč<3<3. Děkuji za recept!!!!!:yes::-K

Palika Palika

4. 12. 2019 00:55

ufff, to je mňamkááááááá ;-) :yes::yes::yes::yes::yes:

Majkaa

8. 12. 2018 19:27

Koláč je moc dobrý, do polevy jsem přidala rum:yes:<3

Monulka

9. 8. 2017 10:13

Tuhle dobrůdku peču každoročně, když jsou na zahrádce hrušky a je výborná. Letos mi zbylo pár broskví a zkusila nahradit ty hrušky broskvema a je to taky luxusní! Před chvíli jsem dopekla a za chvilku už nebude. Moc děkuji za úžasný recept! <3:-K;-)

Lucie

25. 10. 2016 14:13

Vynikající recept :-) Přidávám pár zkušeností: pekáček jsem vzala střední (také jich mám víc velikostí), cca 21x36 cm s vyšším okrajem (vyšší než plech), koláč krásně vystoupl a zbylo i místo na polevu.. Polevu jsem po roztátí másla odstavila a rozšlehaná vejce jsem tam dala až asi po 1 minutě, vůbec se nezdrcly, a pak hned na těsto. Pekla jsem přesně podle návodu 30 min a pak s polevou ještě 20 min, ale jenom asi na 150-160 C (mám horkovzduch). Koláč je po těch 30 minutách skoro hotový, ale pak pod tou polevou se už moc nedodělá, tak proto těch 50 minut asi... Snad to někomu pomůže :-)

Zdenka1

25. 9. 2016 10:18

Koláč byl dobrý, hrušky jsem dala kompotované, u vaječné polevy jsem ubrala 3 lžíce cukru.:yes::-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše chalupářská
kuchařka

Nově v prodeji!

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vynikajíci hruskovy kolac hruškový koláč francouzský koláč s hruškami francouzky hruskovy kolac výborný hruškový koláč hruškový koláč se skořicí francouzský koláč francouský hruškový koláč francouzký koláč francouzské moučníky hruškový koláč recept francouzské zákusky francouzsky kolac s hruskama francouzský tvarohový koláč francouzky kolac s hruskami francouzský koláč s tvarohem jednoduchy hruskovy kolac výborný francouzký hruškový koláč luxusní hruškový koláč francozský hruškový koláč

Suroviny: hruška, cukr, skořice mletá, mouka polohrubá, cukr, vejce, mléko, olej, prášek do pečiva, sůl, máslo, med, cukr, vejce

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qQOR