Nutriční hodnoty (Houbařská polévka zalitá)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 071 kJ / 495 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 24,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,52 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,45 g |
| Tuky | 23,67 g |
| – nasycené | 12,11 g |
| – nenasycené | 8,97 g |
| –– mononenasycené | 6,49 g |
| –– polynenasycené | 2,48 g |
| ––– omega 3 | 0,33 g |
| Vláknina | 9,05 g |
| Cholesterol | 294 mg |
| Sodík | 187 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 41,01 g |
| – cukry | 10,18 g |
| ––– laktóza | 7,43 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 100 g 100 g čerstvých hub (popř. žampiony) | Hřib čerstvý | 100 g |
| tuk (olej, sádlo) | Margarín | |
| sterilovaný kopr (bez nálevu) | Kopr nať sterilovaná | |
| 7 dl 7 dl vývar (Masox) | Vývar hovězí | 700 ml |
| 2-3 2-3 středně velké brambory | Brambor zimní | 125 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1,5 dl 1,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| ocet | Ocet lihový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý |