Nutriční hodnoty (Pórková polévka se šalotkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 217 kJ / 291 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 1,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,03 g |
Tuky | 23,30 g |
– nasycené | 2,71 g |
– nenasycené | 21,10 g |
–– mononenasycené | 14,35 g |
–– polynenasycené | 6,75 g |
––– omega 3 | 1,81 g |
Vláknina | 1,77 g |
Cholesterol | 4 mg |
Sodík | 38 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 16,42 g |
– cukry | 2,15 g |
––– laktóza | 1,63 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
6 6 šalotek | Šalotka čerstvá | |
1 stonek 1 stonek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
1 1 velká brambora | Brambor zimní | 50 g |
2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
sůl | Sůl mořská | |
2 lžíce 2 lžíce jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 40 ml |
špetka špetka muškátového oříšku | Muškátový oříšek |