Nutriční hodnoty (Polévka z červené čočky s kuřecím masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 645 kJ / 1 588 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 58,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,57 g |
| Tuky | 7,98 g |
| – nasycené | 1,61 g |
| – nenasycené | 5,40 g |
| –– mononenasycené | 2,22 g |
| –– polynenasycené | 3,18 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 75,07 g |
| Cholesterol | 138 mg |
| Sodík | 364 mg |
| Sůl | 0,72 g |
| Sacharidy | 218,31 g |
| – cukry | 40,83 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g kuřecích prsou | Kuře prso | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek červené čočky | Čočka červená neloupaná | 250 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/4 1/4 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 1 konzerva 1 konzerva krájených rajčat | Rajče červené čerstvé | 425 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| sladká sušená paprika | Paprika červená sušená | |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| tymián | Tymián sušený | |
| sušená petrželová nať | Petržel nať sušená |