Nutriční hodnoty (Zadělávaná vepřová ouška se žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 152 kJ / 1 231 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,97 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,29 g |
| Tuky | 118,11 g |
| – nasycené | 77,58 g |
| – nenasycené | 36,96 g |
| –– mononenasycené | 33,17 g |
| –– polynenasycené | 3,79 g |
| ––– omega 3 | 0,98 g |
| Vláknina | 10,19 g |
| Cholesterol | 378 mg |
| Sodík | 94 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 28,76 g |
| – cukry | 13,92 g |
| ––– laktóza | 7,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové uši | ||
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| 1/2 1/2 citronu | Citrón čerstvý | 45 g |
| 1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 8 8 středních žampionů | Žampion čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst nasekané petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový oříšek | Muškátový oříšek | |
| kmín | Kmín | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 1 1 velká najemno nasekaná cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 ml 200 ml vývaru z vepřových oušek | Vývar hovězí | 200 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |