Nutriční hodnoty (Smetanovo-ořechová bábovka s jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 850 kJ / 3 788 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 23,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,60 g |
| Tuky | 95,64 g |
| – nasycené | 54,81 g |
| – nenasycené | 31,98 g |
| –– mononenasycené | 26,12 g |
| –– polynenasycené | 5,86 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 768 mg |
| Sodík | 409 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 648,50 g |
| – cukry | 281,50 g |
| ––– laktóza | 7,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 1 velké jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 30 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |