Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s cukrovo-skořicovou polevou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 892 kJ / 6 188 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,86 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,89 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 89,97 g |
| Tuky | 239,92 g |
| – nasycené | 147,24 g |
| – nenasycené | 86,22 g |
| –– mononenasycené | 71,94 g |
| –– polynenasycené | 14,28 g |
| ––– omega 3 | 1,80 g |
| Vláknina | 46,70 g |
| Cholesterol | 689 mg |
| Sodík | 50 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 892,06 g |
| – cukry | 373,66 g |
| ––– laktóza | 2,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1 kostka 1 kostka másla nebo Hery | Máslo kravské | 250 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody | Voda | 125 ml |
| 6 6 jablek | Jablko čerstvé | 900 g |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| můžeme přidat i hrozinky | Rozinky | |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku vody | Voda | 62.5 ml |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |