Nutriční hodnoty (Bavorské vdolečky se šlehačkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 343 kJ / 3 667 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 40,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,00 g |
| Tuky | 169,74 g |
| – nasycené | 100,89 g |
| – nenasycené | 58,40 g |
| –– mononenasycené | 50,65 g |
| –– polynenasycené | 7,75 g |
| ––– omega 3 | 0,99 g |
| Vláknina | 13,50 g |
| Cholesterol | 1,15 g |
| Sodík | 286 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 421,82 g |
| – cukry | 100,93 g |
| ––– laktóza | 16,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 450 g 450 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 450 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| kvásek z 20 g g droždí | Droždí pekařské lisované | |
| 150-200 ml 150-200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 175 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 50 g 50 g moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| jahodový džem | Marmeláda jahodová | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 25 g |
| 50 g 50 g tvarohu na strouhání | Tvaroh tvrdý | 50 g |