Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše chuťové buňky, ale vypadá i krásně na talíři.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2016 15:46
25. 1. 2013 20:47
23. 1. 2013 23:02
Abych pravdu řekla, tak já osobně mám radši právě Grand Moravii,je jemnější, pravý parmezán je na můj vkus hodně pikantní - štipkavý, ale manžel ho miluje, takže mu občas udělám radost
Ivusa: Tak nahradit se dá určitě i něčím jemnějším, nemusí to být zrovna parmezán...Ale právě ve spojení s tím chřestem je to hrozně dobrá kombinace, původně to byla hokus - pokus, prostě zbytky v ledničce a výsledek byl nakonec i jedlý Možná bych zkusila Gorgonzolu, nebo naši Nivu, ta je taky taková pikantnější, celkem dobře se ve smetaně rozpouští a možná by to šlo i s tím chřestem Dobře rozpouštět by se měl i Ementál...Taková omáčka bude i krémovější....Tak snad jsem poradila
23. 1. 2013 18:22
23. 1. 2013 18:14
Keby som bola rozumela, nebola by som sa pýtala...!
U nás je Parmezán Parmezán a žiadne "napodobeniny" nenesú taký názov.
Alexiss, myslím, že ste na niektoré slová príliš háklivý (zvlášť ak niekto píše po slovensky) a že by ste mohli myslieť aj na to, že ak sa niekto niečo pýta, nemusí vždy žiť v Čechách alebo na Slovensku a teda nemusí vdžy poznať rôzne náhražky.
Určite Váš Gran Moravia je jedlý syr, ale nie všetci máme možnosť poznať českomoravský Parmezán.
Preto som sa opýtala a očakávala odpoveď civilizovanou formou.
Vidím, že je lepšie sa nepýtať, hlavne ak odpovie niekto, kto nie je autor receptu.
Do Wikipedie môže prispieva každý, kto sa prihlási a tak jej autentičnosť nie je vedecky podložená.
23. 1. 2013 17:07
23. 1. 2013 17:02
23. 1. 2013 16:58
23. 1. 2013 16:54
Parmezán (Parmigiano Reggiano) existuje len jeden.
23. 1. 2013 15:05
ale jinak
23. 1. 2013 14:41
23. 1. 2013 14:13
23. 1. 2013 12:00
23. 1. 2013 11:14
23. 1. 2013 10:33
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno před 18 hodinami
Květáková fritáta
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí kapsy se špenátem a goudou
Přidáno před 18 hodinami
Hemenex v toustu
Přidáno před 19 hodinami
Smažená rýže se zeleninou bez masa
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
BUBLANINA ovocná
Frana74 uvařil před 4 hodinami
Extra rychlé lívance
aknorew uvařila před 7 hodinami
Řezy s Vitacitem
ruckovalucie uvařila před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Martina3 uvařila před 7 hodinami
Vepřová kotleta ve smetanovo hořčičné omáčce
Lucie1001 uvařila před 7 hodinami
Pejsci - křehké sušenky z kondenzovaného mléka
Saratice uvařila před 7 hodinami
Zelené smoothie s jogurtem
Valis uvařila před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Le.e.nka uvařila před 8 hodinami
Kuřecí plátky na houbách
Pavlat.R uvařila před 8 hodinami
Bramboračka č. 3
peter9766 uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: veprova panenka s omackou vepřová panenka na smetaně vepřová panenka na smetaně recept panenka se smetanovou omáčkou vepřová panenka s parmazánem vepřová panenka recepty s omáčkou veprova panenka omacka vepřová panenka vepřové maso s chřestem panenka na smetaně omacka k veprove panence vepřová panenka v parmazánu vepřove s chrestem panenka s parmazánem omáčka z vepřové panenky kuchař ví panenka vepřová panenka na smetaně recepty vepřová panenka recept špalíky z vepřové panenky smetanová omáčka s parmazanem
Suroviny: panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, olej, chřest, máslo, smetana na vaření, parmazán, brambory, sůl, pepř, rozmarýn
Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mXq3
16 názorů