Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem

Opečená panenka s křehkým a šťavnatým chřestem vařeným s máslem, podlitá smetanovou parmazánovou omáčkou podávaná s pečenými rozmarýnovými brambory potěší nejen vaše chuťové buňky, ale vypadá i krásně na talíři.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

23. 1. 2013 10:01

Suroviny pro 1 porce

1 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hedwika

6. 5. 2016 15:46

Děkuji za skvělý recept, dnes jsme si moc pochutnali. :-Q:-Q:-Q

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 1. 2013 20:47

Máš to moc hezky připravené:-p:-K:yes:

Mirusha Mirusha

23. 1. 2013 23:02

Edita Novoveská: Sýr parmezánového typu nemusí být jen italský, myslím, že hodně lidí ví, že ten pravý parmezán je Parmigiano Reggiano, který se smí produkovat jen v určité italské oblasti, ale i dokonce v ČR můžete sehnat české "parmezány" www.chemievjidle.cz/zrajici-syr/vrsatec-syr-parmezanoveho-typu-agrofarma www.vinarstvivolarik.cz/aktuality/uid_news/vino-nabizime-se-spickovymi-syry/. Ty už bohužel parmezánem nazývat nemůžeme, protože ten pravý parmezán je chráněn značkou původu, takže je jasné, že u ostatních sýrů se už název parmezán použít nemůže...Proto je tu to krásné slovní spojení "sýr parmezánového typu" :-)
Abych pravdu řekla, tak já osobně mám radši právě Grand Moravii,je jemnější, pravý parmezán je na můj vkus hodně pikantní - štipkavý, ale manžel ho miluje, takže mu občas udělám radost :-D

Ivusa: Tak nahradit se dá určitě i něčím jemnějším, nemusí to být zrovna parmezán...Ale právě ve spojení s tím chřestem je to hrozně dobrá kombinace, původně to byla hokus - pokus, prostě zbytky v ledničce a výsledek byl nakonec i jedlý :-D Možná bych zkusila Gorgonzolu, nebo naši Nivu, ta je taky taková pikantnější, celkem dobře se ve smetaně rozpouští a možná by to šlo i s tím chřestem :yes: Dobře rozpouštět by se měl i Ementál...Taková omáčka bude i krémovější....Tak snad jsem poradila :-)

Alexiss Alexiss

23. 1. 2013 18:22

Edita Novoveská:Jé,tak to se moc omlouvám,vůbec mě nenapadlo,že je to vážně míněný dotaz a ne jen rýpání.Se slovenštinou nemám vůbec žádný problém,narodila jsem se 1967.A odpověděla jsem docela civilizovaně,vzhledem k nedorozumění.Takže ještě jedna omluva a přeju hezký zbytek dne,nenechte si kazit náladu. :-8

Edita Novoveská

23. 1. 2013 18:14

Alexiss:
Keby som bola rozumela, nebola by som sa pýtala...!
U nás je Parmezán Parmezán a žiadne "napodobeniny" nenesú taký názov.
Alexiss, myslím, že ste na niektoré slová príliš háklivý (zvlášť ak niekto píše po slovensky) a že by ste mohli myslieť aj na to, že ak sa niekto niečo pýta, nemusí vždy žiť v Čechách alebo na Slovensku a teda nemusí vdžy poznať rôzne náhražky.
Určite Váš Gran Moravia je jedlý syr, ale nie všetci máme možnosť poznať českomoravský Parmezán.
Preto som sa opýtala a očakávala odpoveď civilizovanou formou.
Vidím, že je lepšie sa nepýtať, hlavne ak odpovie niekto, kto nie je autor receptu.
Do Wikipedie môže prispieva každý, kto sa prihlási a tak jej autentičnosť nie je vedecky podložená.

srettka

23. 1. 2013 17:07

Edita Novoveská:autorka zřejmě myslela tip sýru. né každý dosáhne na originál;-)

Alexiss Alexiss

23. 1. 2013 17:02

Edita Novoveská:Zbytečné šťourání,dobře tomu jistě rozumíte.Slovo "parmezán" pro napodobeniny připouští i např.Wikipedie.Náš Gran Moravia je povedený,uznávaný i v Itálii a rozdíl v ceně není zanedbatelný.Tož tak.

BILKOVAI BILKOVAI

23. 1. 2013 16:58

Povedený recept i fotka ;-):-p:yes:

Edita Novoveská

23. 1. 2013 16:54

Čo je podľa Vás "nějaký sýr parmezánového typu".
Parmezán (Parmigiano Reggiano) existuje len jeden.

srettka

23. 1. 2013 15:05

můj ty tondo koulenatej,to vypadá dobře:-p mě prosím bez těch zelených pinďůrků:-8
ale jinak:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 1. 2013 14:41

Nádherně naservírováno!!:yes:

Ivusa Ivusa

23. 1. 2013 14:13

:-Kpěkný receptík lahodící oku i chuti:yes::yes:jen bych se chtěla zeptat :-Ozda by bylo možné nahradit parmezán jiným sýrem,neboť zrovna parmezán nemusím.:-((

1974andrea 1974andrea

23. 1. 2013 12:00

Jistě dobré a foto krásné;-)

nofrona

23. 1. 2013 11:14

Krásné recept i fotka:yes::yes:

Ivana Ch

23. 1. 2013 10:33

:-p:-p:yes::yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: veprova panenka s omackou vepřová panenka na smetaně vepřová panenka na smetaně recept panenka se smetanovou omáčkou vepřová panenka s parmazánem vepřová panenka recepty s omáčkou veprova panenka omacka vepřová panenka vepřové maso s chřestem panenka na smetaně omacka k veprove panence vepřová panenka v parmazánu vepřove s chrestem panenka s parmazánem omáčka z vepřové panenky kuchař ví panenka vepřová panenka na smetaně recepty vepřová panenka recept špalíky z vepřové panenky smetanová omáčka s parmazanem

Suroviny: panenka vepřová, sůl, pepř čtyř barev, olej, chřest, máslo, smetana na vaření, parmazán, brambory, sůl, pepř, rozmarýn

TopRecepty.cz

Špalíčky z vepřové panenky se smetanovou omáčkou, parmezánem a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mXq3