Nutriční hodnoty (Jablečná polévka s kari podle Marthy Stewart)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 708 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,77 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,59 g |
| Tuky | 57,79 g |
| – nasycené | 37,00 g |
| – nenasycené | 18,76 g |
| –– mononenasycené | 14,60 g |
| –– polynenasycené | 4,16 g |
| ––– omega 3 | 0,85 g |
| Vláknina | 20,30 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 69,38 g |
| – cukry | 43,55 g |
| ––– laktóza | 4,78 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 2 2 menší nasekané cibule (nejlépe šalotky) | Cibule čerstvá | 140 g |
| 2 lžičky 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru (pokud nemáte, můžete dát sušený) | Zázvor sušený | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička kari koření | Kari | 5 g |
| 2 2 kyselejší jablka (oloupaná, zbavená jadřinců a nasekaná na kostky) | Jablko čerstvé | 300 g |
| 1 1 menší brambora (oloupaná a nakrájená na kostky) | Brambor zimní | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 litr 1 litr kuřecího vývaru (můžete si pomoci drůbežím bujonem Natural) | Vývar kuřecí | 1000 ml |
| 125 ml 125 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany na ozdobu | Smetana kravská zakysaná 12% | 25 ml |