Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Jablečná polévka s kari podle Marthy Stewart)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 708 kJ /
886 kcal
Bílkoviny14,36 g
– z toho živočišné bílkoviny8,77 g
– z toho rostlinné bílkoviny5,59 g
Tuky57,79 g
– nasycené37,00 g
– nenasycené18,76 g
–– mononenasycené14,60 g
–– polynenasycené4,16 g
––– omega 30,85 g
Vláknina20,30 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy69,38 g
– cukry43,55 g
––– laktóza4,78 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce másla Máslo kravské 10 g
2 2 menší nasekané cibule (nejlépe šalotky) Cibule čerstvá 140 g
2 lžičky 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru (pokud nemáte, můžete dát sušený) Zázvor sušený 14 g
1 lžička 1 lžička kari koření Kari 5 g
2 2 kyselejší jablka (oloupaná, zbavená jadřinců a nasekaná na kostky) Jablko čerstvé 300 g
1 1 menší brambora (oloupaná a nakrájená na kostky) Brambor zimní 50 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 litr 1 litr kuřecího vývaru (můžete si pomoci drůbežím bujonem Natural) Vývar kuřecí 1000 ml
125 ml 125 ml smetany ke šlehání Smetana kravská sladká 30% 125 ml
1 lžíce 1 lžíce zakysané smetany na ozdobu Smetana kravská zakysaná 12% 25 ml

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.