Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s mákem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 25 775 kJ / 6 160 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,35 g |
| Tuky | 363,44 g |
| – nasycené | 185,06 g |
| – nenasycené | 153,49 g |
| –– mononenasycené | 104,31 g |
| –– polynenasycené | 49,18 g |
| ––– omega 3 | 2,00 g |
| Vláknina | 49,80 g |
| Cholesterol | 1,82 g |
| Sodík | 466 mg |
| Sůl | 1,29 g |
| Sacharidy | 590,38 g |
| – cukry | 278,41 g |
| ––– laktóza | 7,62 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 240 g 240 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 240 g |
| 1/2 sáčku 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 100 g 100 g krupicového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 žloutek | Vaječný žloutek | 23 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce medu na potření | Med nepasterovaný | 36 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 70 g 70 g krupicového cukru | Cukr bílý | 70 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 50 ml 50 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 50 ml |
| 100 ml 100 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 150 g 150 g nemletého máku | Mák modrý | 150 g |
| 150 g 150 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 150 g |
| 1 špetka 1 špetka kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |