Nutriční hodnoty (Těstoviny v cheddarové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 261 kJ / 3 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 139,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 85,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 54,00 g |
| Tuky | 131,40 g |
| – nasycené | 80,00 g |
| – nenasycené | 34,35 g |
| –– mononenasycené | 30,68 g |
| –– polynenasycené | 3,68 g |
| ––– omega 3 | 1,05 g |
| Vláknina | 13,05 g |
| Cholesterol | 332 mg |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 350,60 g |
| – cukry | 26,60 g |
| ––– laktóza | 17,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 0,5 květáku | Květák čerstvý | |
| 200 g 200 g čedaru (alebo ineho tvrdeho, dobre rozpustneho syra) | Čedar | 200 g |
| 100 g 100 g parmazanu | Parmezán | 100 g |
| čerstvá petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 400-500 g 400-500 g těstovin (penne, alebo kratke makarony, ja som robila vlastne) | Těstoviny pšeničné | 450 g |
| 200 g 200 g zakysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |