Nutriční hodnoty (Briošky - klasický francouzský recept)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 831 kJ / 3 545 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 99,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 53,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,13 g |
| Tuky | 208,86 g |
| – nasycené | 113,22 g |
| – nenasycené | 78,80 g |
| –– mononenasycené | 67,01 g |
| –– polynenasycené | 11,79 g |
| ––– omega 3 | 1,11 g |
| Vláknina | 12,85 g |
| Cholesterol | 2,04 g |
| Sodík | 3,81 g |
| Sůl | 9,26 g |
| Sacharidy | 310,27 g |
| – cukry | 50,67 g |
| ––– laktóza | 1,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 g 20 g čerstvého droždí (nebo 2,5 lžičky sušeného) | Droždí pekařské lisované | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vody | Voda | 36 ml |
| 375 g 375 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 375 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 30 g |
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 15 g 15 g másla (rozehřátého) | Máslo kravské | 15 g |
| dalších 175 g dalších 175 g másla (nechat změknout při pokojové teplotě) | Máslo kravské | 175 g |
| kousek kousek másla (na vymazání formiček) | Máslo kravské | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 lžíce 1 lžíce vody | Voda | 18 ml |