Nutriční hodnoty (Kostelecké jelení maso)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 396 kJ / 1 051 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,71 g |
| Tuky | 63,47 g |
| – nasycené | 34,72 g |
| – nenasycené | 26,88 g |
| –– mononenasycené | 23,39 g |
| –– polynenasycené | 3,49 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 11,73 g |
| Cholesterol | 227 mg |
| Sodík | 996 mg |
| Sůl | 2,42 g |
| Sacharidy | 31,15 g |
| – cukry | 23,56 g |
| ––– laktóza | 0,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g jeleního masa | Jelení kýta | 300 g |
| 40 g 40 g uzené slaniny | Špek | 40 g |
| 25 g 25 g másla | Máslo kravské | 25 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 kus 1 kus petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 kuličky 3 kuličky celého pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 1 1 bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 2 2 hřebíčky | Hřebíček | |
| tymián | Tymián sušený | |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce krystalového cukru | Cukr bílý | 15 g |
| šťáva z 1/2 citrónu | Šťáva z citrónu | |
| 1 dcl 1 dcl suchého červeného vína | Víno červené suché | 100 ml |
| 1 lžička 1 lžička rybízové marmelády | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 1 lžíce 1 lžíce tmavé hotové jíšky | Jíška tmavá instantní | |
| sůl | Sůl mořská | |
| podle potřeby kousek masoxu nebo hovězí vývar | Bujón hovězí |