Nutriční hodnoty (Voňavá rýže se šafránem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 4 189 kJ / 1 001 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,03 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,80 g |
| Tuky | 31,80 g |
| – nasycené | 18,40 g |
| – nenasycené | 10,64 g |
| –– mononenasycené | 9,36 g |
| –– polynenasycené | 1,28 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 5,25 g |
| Cholesterol | 78 mg |
| Sodík | 1,61 g |
| Sůl | 4,02 g |
| Sacharidy | 159,28 g |
| – cukry | 1,60 g |
| ––– laktóza | 0,03 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g rýže Basmati | Rýže basmati loupaná | 200 g |
| 2 lžíce 2 lžíce ghee (nebo másla) | Ghí | 30 g |
| 3 3 zelené kardamomy nakrojené | Kardamom prášek | |
| 2 2 celé hřebíčky | Hřebíček | |
| 3 kuličky 3 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky šafránu | Šafrán sušený | 2.5 g |
| 400 ml 400 ml vody | Voda | 400 ml |