Nutriční hodnoty (Lilkovo bramborové curry s vůní římského kmínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 333 kJ / 797 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,56 g |
| Tuky | 41,16 g |
| – nasycené | 5,25 g |
| – nenasycené | 34,00 g |
| –– mononenasycené | 11,78 g |
| –– polynenasycené | 22,21 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 24,36 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,38 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 80,98 g |
| – cukry | 19,90 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| zhruba 350 g 350 g lilek | Lilek čerstvý | 350 g |
| 225 g 225 g brambor uvařené ve slupce a vychladlé | Brambor zimní | 225 g |
| 3 lžíce 3 lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 33 ml |
| 1 1 cibule nadrobno nakrájená | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2,5 cm 2,5 cm čerstvého zázvoru nastrouhaného | Zázvor čerstvý | |
| 2 2 čerstvé zelené feferonky | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| 450 ml 450 ml vody | Voda | 450 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvého nasekaného koriandru na ozdobu | Koriandr semena | 30 g |
| chléb jako příloha | Chléb pšeničný kváskový | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky černého hořčičného semínka | Hořčice žlutá semena | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky semínka divoké cibule (tzv. nigella seeds, kalunji) | ||
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky semínka fenyklu | Fenykl semena | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | 3.5 g |
| 1 lžička 1 lžička mltého semínka koriandru | Koriandr semena | |
| 1 lžička 1 lžička mleté kurkumy | Kurkuma mletá | 5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého kajenského pepře (nebo dle zvyku) | Chilli paprička mletá | 2.5 g |
| 1 lžička 1 lžička soli nebo dle chuti | Sůl mořská | 8 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mleté garam masaly | Garam masala | 2.5 g |