Nutriční hodnoty (Králík na slanině a zelené petrželi, sypaný křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 373 kJ / 567 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,46 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,64 g |
| Tuky | 50,75 g |
| – nasycené | 25,99 g |
| – nenasycené | 24,05 g |
| –– mononenasycené | 20,66 g |
| –– polynenasycené | 3,39 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 9,54 g |
| Cholesterol | 61 mg |
| Sodík | 846 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 18,73 g |
| – cukry | 9,20 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 králičí stehna nebo jakékoliv jiné králičí maso | Králík stehna | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 50 g 50 g slaniny | Špek | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 4 lžíce 4 lžíce nadrobno nasekané zelené petrželky | Petržel nať čerstvá | 60 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| cca 3 cm 3 cm čerstvého křenu | Křen čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| podle potřeby hladká mouka na zahuštění šťávy | Mouka pšeničná hladká |