Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně s perníkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 331 kJ / 1 513 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 191,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 183,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 8,61 g |
| Tuky | 64,46 g |
| – nasycené | 22,68 g |
| – nenasycené | 33,10 g |
| –– mononenasycené | 26,95 g |
| –– polynenasycené | 6,15 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 13,42 g |
| Cholesterol | 411 mg |
| Sodík | 560 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 36,50 g |
| – cukry | 5,86 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 800 g 800 g vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | 800 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 100 g 100 g celeru | Celer bulva čerstvá | 100 g |
| 5 cm 5 cm pórku | Pórek čerstvý | |
| 4 4 hvězdičky badyánu | Badyán | |
| 4 4 hřebíčky | Hřebíček | |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 lžíce 2 lžíce koření do perníku | Perníkové koření | 30 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce skořice | Skořice ceylonská | 7.5 g |
| hrst hrst čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |