Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Podzimní mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie1 088 kJ /
260 kcal
Bílkoviny10,43 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny10,43 g
Tuky2,22 g
– nasycené0,36 g
– nenasycené1,45 g
–– mononenasycené0,76 g
–– polynenasycené0,69 g
––– omega 30,04 g
Vláknina16,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 133 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy42,40 g
– cukry10,20 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1/2 1/2 střední dýně (nejlépe hokaido) Dýně čerstvá
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
2 2 mrkve Mrkev čerstvá 100 g
2 2 brambory Brambor zimní 100 g
2 lžíce 2 lžíce libečku (nebo petrželky, celerové natě) Libeček čerstvý 30 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku Muškátový oříšek mletý 2.5 g
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek jemně nastrouhaného čerstvého) Zázvor sušený mletý 2.5 g
olej (dle potřeby) Olej řepkový
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.