Nutriční hodnoty (Podzimní mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,43 g |
| Tuky | 2,22 g |
| – nasycené | 0,36 g |
| – nenasycené | 1,45 g |
| –– mononenasycené | 0,76 g |
| –– polynenasycené | 0,69 g |
| ––– omega 3 | 0,04 g |
| Vláknina | 16,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 133 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 42,40 g |
| – cukry | 10,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 střední dýně (nejlépe hokaido) | Dýně čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce libečku (nebo petrželky, celerové natě) | Libeček čerstvý | 30 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek mletý | 2.5 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek jemně nastrouhaného čerstvého) | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
| olej (dle potřeby) | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |