Nutriční hodnoty (Podzimní mrkvovo-dýňová polévka se zázvorem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,43 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,43 g |
Tuky | 2,22 g |
– nasycené | 0,36 g |
– nenasycené | 1,45 g |
–– mononenasycené | 0,76 g |
–– polynenasycené | 0,69 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 16,78 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 133 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 42,40 g |
– cukry | 10,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
olej dle potřeby | Olej řepkový | |
1/2 1/2 menší dýně (nejlépe hokaido) | Dýně čerstvá | |
2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
2 2 brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 lžíce 2 lžíce libečku (nebo petrželka, celerová nať) | Libeček čerstvý | 30 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého, nastrouhaného najemno) | Zázvor sušený mletý | 2.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý |