Nutriční hodnoty (Sleďová pomazánka vajíčková s příchutí pesta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 183 kJ / 1 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,39 g |
| Tuky | 97,31 g |
| – nasycené | 56,71 g |
| – nenasycené | 35,07 g |
| –– mononenasycené | 31,63 g |
| –– polynenasycené | 3,44 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 5,12 g |
| Cholesterol | 773 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 10,51 g |
| – cukry | 5,77 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 krabička 1 krabička sleďů na gdaňský způsob (170 g, Lidl) | Sleď filet | |
| 1 1 hustý bílý jogurt 150 g | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 2 2 vejce (uvařená natvrdo) | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 KL 2 KL pesta s rajčaty a bazalkou | Pesto červené | |
| 1 1 červená cibule | Cibule červená čerstvá | 69 g |
| 1 stroužek 1 stroužek uzeného česneku (lze i normální, ale větší stroužek) | Česnek čerstvý | 7 g |
| 100 g 100 g změklého másla | Máslo kravské | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| citronová šťáva dle chuti | Šťáva z citrónu | |
| paprika červená | Paprika červená čerstvá | |
| cherry rajčata | Rajčata cherry | |
| bazalka na ozdobu | Bazalka čerstvá |