Nutriční hodnoty (Jablková žemlovka trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 789 kJ / 1 862 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 43,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,30 g |
Tuky | 78,12 g |
– nasycené | 39,08 g |
– nenasycené | 30,08 g |
–– mononenasycené | 24,54 g |
–– polynenasycené | 5,54 g |
––– omega 3 | 0,78 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 935 mg |
Sodík | 2,07 g |
Sůl | 4,89 g |
Sacharidy | 211,75 g |
– cukry | 77,65 g |
––– laktóza | 24,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 rohlíků (300 g žemlovky nebo vánočky) | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
3 3 vejce (žloutky a bílky) | Vejce slepičí | 210 g |
skořicový cukr | Cukr skořicový | |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
rozinky | Rozinky | |
rum | Rum | |
3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
lískové ořechy | Lískový ořech | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |