Nutriční hodnoty (Jablková žemlovka trochu jinak)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 789 kJ / 1 862 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,39 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,30 g |
| Tuky | 78,12 g |
| – nasycené | 39,08 g |
| – nenasycené | 30,08 g |
| –– mononenasycené | 24,54 g |
| –– polynenasycené | 5,54 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 22,45 g |
| Cholesterol | 935 mg |
| Sodík | 2,07 g |
| Sůl | 4,89 g |
| Sacharidy | 211,75 g |
| – cukry | 77,65 g |
| ––– laktóza | 24,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 rohlíků (300 g žemlovky nebo vánočky) | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 3 3 vejce (žloutky a bílky) | Vejce slepičí | 210 g |
| skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| rozinky | Rozinky | |
| rum | Rum | |
| 3 3 větší jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| lískové ořechy | Lískový ořech | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |