Nutriční hodnoty (Jahodový dort se želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 7 655 kJ / 1 830 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,24 g |
| Tuky | 61,98 g |
| – nasycené | 15,34 g |
| – nenasycené | 34,45 g |
| –– mononenasycené | 26,40 g |
| –– polynenasycené | 8,05 g |
| ––– omega 3 | 1,54 g |
| Vláknina | 0,60 g |
| Cholesterol | 1,33 g |
| Sodík | 738 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 257,00 g |
| – cukry | 199,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 225 g 225 g polohrubé mouky (nebo hladké) | Mouka pšeničná polohrubá | 225 g |
| 3/4 lžičky 3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 3.75 g |
| 1,5 sáčku 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 72 g |
| 500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| červené dortové želé | Želatina cukrářská | |
| mandle na posyp boků | Mandle neloupané | |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |