Nutriční hodnoty (Jahodový dort se želatinou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 7 655 kJ / 1 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,64 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,24 g |
Tuky | 61,98 g |
– nasycené | 15,34 g |
– nenasycené | 34,45 g |
–– mononenasycené | 26,40 g |
–– polynenasycené | 8,05 g |
––– omega 3 | 1,54 g |
Vláknina | 0,60 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 738 mg |
Sůl | 1,85 g |
Sacharidy | 257,00 g |
– cukry | 199,50 g |
––– laktóza | 24,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
150 g 150 g cukru krupice | Cukr bílý | 150 g |
1,5 lžíce 1,5 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
225 g 225 g polohrubé mouky (nebo hladké) | Mouka pšeničná polohrubá | 225 g |
3/4 lžičky 3/4 lžičky kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 3.75 g |
1,5 sáčku 1,5 sáčku vanilkového pudinkového prášku | Puding v prášku | 72 g |
500 ml 500 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
jahodová marmeláda | Marmeláda jahodová | |
čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
červené dortové želé | Želatina cukrářská | |
mandle na posyp boků | Mandle neloupané | |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |