Nutriční hodnoty (Dort s čokoládovým krémem a višněmi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 922 kJ / 5 239 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 101,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,60 g |
| Tuky | 283,47 g |
| – nasycené | 112,94 g |
| – nenasycené | 145,71 g |
| –– mononenasycené | 114,59 g |
| –– polynenasycené | 31,12 g |
| ––– omega 3 | 7,23 g |
| Vláknina | 13,20 g |
| Cholesterol | 2,21 g |
| Sodík | 811 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 563,55 g |
| – cukry | 395,45 g |
| ––– laktóza | 13,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 7 7 vajec | Vejce slepičí | 490 g |
| 210 g 210 g cukru krystal | Cukr bílý | 210 g |
| 210 g 210 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 210 g |
| 7 lžic 7 lžic oleje | Olej řepkový | 77 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 150 g 150 g másla | Máslo kravské | 150 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 30 g 30 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 30 g |
| 100 g 100 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| extra višňová marmeláda s celými višněmi | Marmeláda višňová | |
| na výrobu vlastního nebyl čas, koupený fondán Dr. Oetker 6 balíčků balíčků | Fondán |