Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový džem

Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb namazaný máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (70 min příprava)

3. 5. 2008 15:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 790 kJ / 3 535 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy860,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

18. 6. 2015 22:55

Ahoj, se zavařováním začínám... Proč se nesmí přerušit var? Díky

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 6. 2015 22:54

Tak ten bych si s chutí dala :-). Mám ráda na pečivu celé kousky ovoce :-)

Karel

10. 6. 2015 21:29

Všem co neví co je džem (jam) a diví se dlouhému vaření. Vězte, že džem je ovoce svařované tak dlouho, až se zahustí samo sebou, tedy třeba jahody se svařují na cca třetinu původního množství, tedy ze tří kil jahod je cca kilo džemu. Džem je samozřejmě bez přídavku cukru ! Ty fofrpostupy jsou pseudomarmelády.

Jitule Winterová

17. 10. 2014 14:48

Ahoj Jituš, narodila jsem se také 6.4.- ale v roce 1945. Čtu Tvoje recepty,jsi šikovná holčina!!!!!!:-)

Anonim

22. 7. 2014 20:22

JÍDLÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!

spagetka spagetka

27. 6. 2014 15:30

Na džemy vařím do 6 minut, udělám zkoušku tuhnutí a je to. Pokud se vaří déle, tak se vyvaří všechny cenné látky

Hela

27. 6. 2014 15:22

Recept je jednoduchý,ale nevím,proč vařit jahody hodinu!?Stačí celkem i s rozvařením a zahuštěním 15 min.(5 min.rozvařit pomačkané jahody a 8-10 min s cukrem):-p

Markéta:

Denisa

14. 6. 2014 19:23

Ja ho dnes dělala a vyborny akorát jsem pridala Gefix.Jahody jsem nakrájela na pulky varila 30minut a bylo hotovo.Kousky vůbec nevadi na palačinky vyborny:-8

jitule jitule

17. 9. 2010 16:25

O: Však nikde nepíšu, že musíš postupovat úplně podle mého receptu. Letos jsem jahody nejdříve rozmačkala a potom postupovala stejně a džem je výborný!

O

17. 9. 2010 13:26

Teď to na mě juklo z náhodných receptů... nevim no, tomuhle bych neříkal džem, spíš rozvařený jahody.. ale asi jak je kdo zvyklý..

Vlasta

1. 7. 2010 17:56

V jednoduchosti je krása, já jsem hledala něco nového, ale tradice je tradice. Je¨ště k doplnění naše rodinná tradice velí jako prevenci proti kažení sklenice vypláchnout rumem. ještě semi nic nezkazilo

Honza

22. 6. 2010 00:15

Já jsem omyté jahody v hrnci rozmačkal a vařil jsem je hodinu. Jinak recept dobrý:-)

Markéta

12. 6. 2009 10:25

Ahoj Jitko.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmelada z jahod jahodovy jam džem džemy recepty příprava jahodového džemu džem recept jahodový jam recept marmelády a džemy recepty recept na džem marmeláda z jahod recept recept džem recepty na džemy a marmelády jahodovydzem recepty na marmelady a dzemy recepty na marmelady jak se dela džem příprava džemu recepty na dzemy jahody marmelada džemy recept

Suroviny: jahody, cukr

TopRecepty.cz

Jahodový džem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKz