Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový džem

Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb namazaný máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 70 min

70 min (70 min příprava)

3. 5. 2008 14:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše chalupářská kuchařka
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše chalupářská kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 790 kJ / 3 535 kcal
Bílkoviny7,00 g
Tuky3,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy860,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pro delší trvanlivost můžeme přidat konzervační přípravek (petosu, nebo sterilovat).

http://jitulciny-recepty.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Martina

18. 6. 2015 21:55

Ahoj, se zavařováním začínám... Proč se nesmí přerušit var? Díky

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 6. 2015 21:54

Tak ten bych si s chutí dala :-). Mám ráda na pečivu celé kousky ovoce :-)

Karel

10. 6. 2015 20:29

Všem co neví co je džem (jam) a diví se dlouhému vaření. Vězte, že džem je ovoce svařované tak dlouho, až se zahustí samo sebou, tedy třeba jahody se svařují na cca třetinu původního množství, tedy ze tří kil jahod je cca kilo džemu. Džem je samozřejmě bez přídavku cukru ! Ty fofrpostupy jsou pseudomarmelády.

Jitule Winterová

17. 10. 2014 13:48

Ahoj Jituš, narodila jsem se také 6.4.- ale v roce 1945. Čtu Tvoje recepty,jsi šikovná holčina!!!!!!:-)

Anonim

22. 7. 2014 19:22

JÍDLÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!

spagetka spagetka

27. 6. 2014 14:30

Na džemy vařím do 6 minut, udělám zkoušku tuhnutí a je to. Pokud se vaří déle, tak se vyvaří všechny cenné látky

Hela

27. 6. 2014 14:22

Recept je jednoduchý,ale nevím,proč vařit jahody hodinu!?Stačí celkem i s rozvařením a zahuštěním 15 min.(5 min.rozvařit pomačkané jahody a 8-10 min s cukrem):-p

Markéta:

Denisa

14. 6. 2014 18:23

Ja ho dnes dělala a vyborny akorát jsem pridala Gefix.Jahody jsem nakrájela na pulky varila 30minut a bylo hotovo.Kousky vůbec nevadi na palačinky vyborny:-8

jitule jitule

17. 9. 2010 15:25

O: Však nikde nepíšu, že musíš postupovat úplně podle mého receptu. Letos jsem jahody nejdříve rozmačkala a potom postupovala stejně a džem je výborný!

O

17. 9. 2010 12:26

Teď to na mě juklo z náhodných receptů... nevim no, tomuhle bych neříkal džem, spíš rozvařený jahody.. ale asi jak je kdo zvyklý..

Vlasta

1. 7. 2010 16:56

V jednoduchosti je krása, já jsem hledala něco nového, ale tradice je tradice. Je¨ště k doplnění naše rodinná tradice velí jako prevenci proti kažení sklenice vypláchnout rumem. ještě semi nic nezkazilo

Honza

21. 6. 2010 23:15

Já jsem omyté jahody v hrnci rozmačkal a vařil jsem je hodinu. Jinak recept dobrý:-)

Markéta

12. 6. 2009 09:25

Ahoj Jitko.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše edice

Zvýhodněné balíčky

Koupit

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marmelada z jahod jahodovy jam džem džemy recepty příprava jahodového džemu džem recept jahodový jam recept marmelády a džemy recepty recept na džem marmeláda z jahod recept recept džem recepty na džemy a marmelády jahodovydzem recepty na marmelady a dzemy recepty na marmelady jak se dela džem příprava džemu recepty na dzemy jahody marmelada džemy recept

Suroviny: jahody, cukr krupice

TopRecepty.cz

Jahodový džem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xKz