Jahodový džem
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky. Připravte tuto skvělou marmeládu a buďte vybaveni i na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 860,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: U jahod odstraníme stopky se zbytkem okvětí, opláchneme je, větší jahody překrojíme.
Krok 2: Vložíme do hrnce a pomalu za stálého míchání vaříme.
Krok 3: Když se odpaří část tekutiny (necelá polovina), postupně přisypáváme cukr a dále opatrně mícháme.
Krok 4: Během přípravy se nemá přerušit var. Po přidání celého množství cukru vaříme ještě asi 5 minut.
Krok 5: Horký džem plníme do sklenic, hrdla otřeme do sucha, uzavřeme víčky a sklenice přibližně na 10 minut obrátíme dnem vzhůru.
Krok 6: Džem je trošku "tekutější", proto ho lze použít i na zmrzlinové poháry.
Zveřejněno 3. 5. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Moje poznámka
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
Nejnovější recepty
Kakaové pohankové vafle s mangovým tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Bábovka s tvarohovou náplní
Přidáno před 19 hodinami
Levná a rychlá buchta z remosky
Přidáno před 20 hodinami
Maďarské vepřové ragú
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky s mandlemi a zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky s fíkem a olivou
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Připravte si drobení do polévky jen ze dvou ingrediencí. Je to snadné a rychlé a můžete si ho přichystat do zásoby
Máslový ležák jako od Tří košťat: Slavný nápoj z Harryho Pottera můžete vyzkoušet i doma a v nealko verzi
Michal David prozradil, jak loni zhubnul 20 kg: Nejím přílohy, nepiju tvrdý alkohol ani pivo a cítím se skvěle, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Citrónová babeta
Hanka54 před 3 hodinami
Šlehačkové koláčky
Hanka54 před 3 hodinami
Vepřové závitky
Hanka54 před 3 hodinami
Sváteční polévka z kachny („kaldoun“) paní hajné ze „Šlajfu“
Hanka54 před 3 hodinami
Houbový kuba
Hanka54 před 3 hodinami
Pikantní škvarková pomazanka
Hanka54 před 3 hodinami
České tiramisu II.
Hanka54 před 3 hodinami
Tématické fráze:
marmelada z jahod,
jahodovy jam,
džem,
džemy recepty,
příprava jahodového džemu,
džem recept,
jahodový jam recept,
marmelády a džemy recepty,
recept na džem,
marmeláda z jahod recept,
recept džem,
recepty na džemy a marmelády,
jahodovydzem,
recepty na marmelady a dzemy,
recepty na marmelady,
jak se dela džem,
příprava džemu,
recepty na dzemy,
jahody marmelada,
džemy recept
Suroviny:
jahody,
cukr krupice
Komentáře (13)