Nutriční hodnoty (Pórková polévka s petrželovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 302 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,83 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,13 g |
Tuky | 83,12 g |
– nasycené | 53,25 g |
– nenasycené | 28,64 g |
–– mononenasycené | 26,15 g |
–– polynenasycené | 2,49 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 8,21 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 56,14 g |
– cukry | 3,98 g |
––– laktóza | 0,80 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
velký pórek | Pórek čerstvý | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
sůl | Sůl mořská | |
1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
vajíčko | Vejce slepičí | |
4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky (dle velikosti vajíčka) | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
petrželová nať | Petržel nať čerstvá |