Nutriční hodnoty (Pórková polévka s petrželovými noky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 302 kJ / 1 028 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,83 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,13 g |
| Tuky | 83,12 g |
| – nasycené | 53,25 g |
| – nenasycené | 28,64 g |
| –– mononenasycené | 26,15 g |
| –– polynenasycené | 2,49 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 8,21 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,27 g |
| Sacharidy | 56,14 g |
| – cukry | 3,98 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| velký pórek | Pórek čerstvý | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce pol. mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 11 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5 l 1,5 l vody | Voda | 1500 ml |
| vajíčko | Vejce slepičí | |
| 4 lžíce 4 lžíce hrubé mouky (dle velikosti vajíčka) | Mouka pšeničná hrubá | 60 g |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |