Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka

Merylas Kuchařka: Merylas

Doba přípravy: 35 minut 4 - 5 porcí Polévky 23 názorů

Suroviny

2 kedlubny nebo 1/2 menšího květáku
1 l zeleninového vývaru nebo vody - dle potřeby
2 dl mléka
1 dl smetany
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
1 houska (opražená)
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny nahrubo nastrouháme, nebo nakrájíme na drobné kostičky. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme sůl a povaříme.

  2. Jestliže děláme květákovou polévku, tak květák rozebereme na drobné růžičky.

  3. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem, rozšleháme a polévku zahustíme.

  4. Necháme zvolna provařit a před dokončením přidáme smetanu. Hustotu polévky případně upravíme přidáním mléka, vývaru nebo vody.

  5. Těsně před podáváním přidáme na talíř do polévky opraženou housku a zelenou petrželku.

Poznámka

Poměry ingrediencí si každý upraví podle své chuti, jestli mléka a smetany méně, nebo více, není třeba vše přesně dodržet.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka

1 2

Tématické fráze: květáková polévka recept květáková polévka kedlubnová polévka se smetanou kvetakova polivka mléčná polévka květáková polévka květáková polévka s mlékem mléčná polívka recept na kedlubnovou polévku recept na květákovou polévku květáková pomazánka kedlubova polevka recept kvetakova polevka kvetakova plevka polevka z kedluben mléčná polévka recept kedlubnová polévka s mlékem recept na květákovou polívku polévka květáková kedlubnová omáčka

Zapomněl/a jsem heslo