Nutriční hodnoty (Pomazánka z brambor, žervé, rajčat a vajíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 340 kJ / 798 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,44 g |
| Tuky | 49,84 g |
| – nasycené | 16,50 g |
| – nenasycené | 27,87 g |
| –– mononenasycené | 20,42 g |
| –– polynenasycené | 7,45 g |
| ––– omega 3 | 1,36 g |
| Vláknina | 5,96 g |
| Cholesterol | 567 mg |
| Sodík | 1,08 g |
| Sůl | 2,51 g |
| Sacharidy | 44,46 g |
| – cukry | 7,56 g |
| ––– laktóza | 2,56 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g brambor vařených - nastrouhat na velké slzičce | Brambor zimní | 200 g |
| 2 KL 2 KL oleje ochuceného (např. ze sušených rajčat) | Olej řepkový | 10 ml |
| 80 g 80 g žervé | Žervé | 80 g |
| 1 PL 1 PL hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 3 PL 3 PL tatarky majonézy, případně jogurtu či zakysanky | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 2 vejce natvrdo - nakrájet drobně | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 g 50 g šunky - nakrájet na jemné nudličky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| 1 - 2 1 - 2 okurky sladkokyselé - nakrájet na malé kostičky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 rajče - pouze tuhou dužinu - nakrájet na drobné kostičky | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |