Nutriční hodnoty (Pomazánka z brambor, žervé, rajčat a vajíček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 340 kJ / 798 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 40,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,56 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,44 g |
Tuky | 49,84 g |
– nasycené | 16,50 g |
– nenasycené | 27,87 g |
–– mononenasycené | 20,42 g |
–– polynenasycené | 7,45 g |
––– omega 3 | 1,36 g |
Vláknina | 5,96 g |
Cholesterol | 567 mg |
Sodík | 1,08 g |
Sůl | 2,51 g |
Sacharidy | 44,46 g |
– cukry | 7,56 g |
––– laktóza | 2,56 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
200 g 200 g brambor vařených - nastrouhat na velké slzičce | Brambor zimní | 200 g |
2 KL 2 KL oleje ochuceného (např. ze sušených rajčat) | Olej řepkový | 10 ml |
80 g 80 g žervé | Žervé | 80 g |
1 PL 1 PL hořčice plnotučné | Hořčice plnotučná | 15 g |
3 PL 3 PL tatarky majonézy, případně jogurtu či zakysanky | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 2 vejce natvrdo - nakrájet drobně | Vejce slepičí | 140 g |
50 g 50 g šunky - nakrájet na jemné nudličky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
1 - 2 1 - 2 okurky sladkokyselé - nakrájet na malé kostičky | Okurka polní zavařená | |
1 1 rajče - pouze tuhou dužinu - nakrájet na drobné kostičky | Rajče červené čerstvé | 60 g |
pepř | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská |