jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Povidlové šátečky bez kynutí

Povidlové šátečky bez kynutí
Povidlové šátečky bez kynutí
nahoru
Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí Povidlové šátečky bez kynutí
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Moučníky

-

Kynuté

Doba přípravy Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí Počet porcí: 40

Suroviny:

300 g hladké mouky
250 g Hery (másla)
30 g cukr moučka
1 vejce
1 kostka kvasnic (42 g) nebo 2 sáčky sušeného droždí
5 lžic mléka
špetka soli
1 vejce na potření
povidla

Drobenka:
20 g másla (plátek asi 1 cm)
3 lžíce cukr písek
5 lžic polohrubé mouky

Postup přípravy receptu

Do mísy prosijeme mouku, po okraji posolíme, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem a zalejeme vlažným mlékem. Když kvasnice vzejdou, přidáme vejce a pokrájený tuk a zaděláme rukou těsto, které hned vyválíme na pomoučeném vále na sílu asi 1/2 cm.

Pokud použijeme sušené kvasnice, pouze je zamícháme do mouky, nenecháváme kynout a hned přidáme ostatní a dál zpracujeme.

Pokud se těsto na ruce lepí, dáme ho na chvíli - tak 10-15 min - do lednice "zatuhnout" a pak se s ním dobře pracuje. Z vyváleného těsta nakrájíme nožem nebo rádýlkem čtverce asi 5-7 cm, plníme nádivkou, složíme do šátečku, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. Pečeme na nevymazaném plechu (těsto je dost tučné) ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 15 min až zrůžoví.

Poznámka

Můžeme použít i jiné druhy náplně dle chuti, nebo tvořit koláčky.

Šátečky jsou velmi křehké, ale nedrobí se. Pokud se hned nesní, vydrží velmi dlouho a dobře se i zamrazí

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 36 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Povidlové šátečky bez kynutí"

autor: Koubkova
vloženo: 03.02.2016 09:26:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pekla jsem s tvarohem vynikající

autor: hazel
vloženo: 22.01.2016 16:47:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolacky jsem zkusila o povedli se me. Take se me testo dost lepilo,ale asi to je tim ze mame trochu jinou mouku. Jsou opravdu dobre. Dekuji za pridani recepisu. Pridala jsem svoji fotografii.

autor: Kačka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2016 13:37:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem dopekla tuhle záležitost. Přestože se těsto dost lepilo, výsledek je super... A jestli to tak pujde asi sním celý talíř než děti přijdou ze školysmajlik) Opravdu doporučuji..i s čerstvými kvasnicemismajlik)smajlik smajlik

autor: Lenka Hořínková (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.01.2016 15:15:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tenhle recept znám, ale místo Hery je tam ztužený tuk-IVA. Pokud to uděláte rychle, máte jako z listového těsta, pokud pomaleji-nevadí, máte jako kynuté. Dobré obojí.

autor: casino
vloženo: 12.10.2015 10:37:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jitka:
Jj, jsou eňo ňůůůňo, že josmajlik
A to ještě po upečení vykoupané v rumu a v cukru oválené..., to je "maso". Na sešlosti byli dospěláci přiopilí z piva, či ovínění z vína a mezi námi se hihňaly dětičky ošátečkované ze šátečkůsmajlik

casino:
Na slibované porovnávání podle použitých kvasnic nedošlosmajlik Něco jsem zvojtilsmajlik (těsto ze sušených kvasnic bylo tuhé jako linecké), takže porovnávat se bude až příště...smajlik
Zato ale jsem část šátečků - ty ze suš. droždí (tedy těsto úplně bez cukru) nacpal nastrouhanou čabajkou. A i když se stoly prohýbaly pod rožněným čuníkem, tak ty čabajské šátečky se ztratily jako pára nad hrncemsmajlik

autor: Jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2015 21:59:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik chutnaji vítečně unas se ponich jen zaprašilo nemusi jou byt s povidli ja jsem je dělala z marmeladou a bez posypky malej ju moc nemusi a moc mu chitnali že jsem musela nějaky schovat mojemu chlapovi
smajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.10.2015 20:22:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chválím, jsou skutečně výborné, na plech vyšlo 16 kousků, takže příště asi z dvojnásobné dávkysmajlik A určitě vyzkouším i s jinou náplní, dobré těsto už jsem objevila, tak teď můžu čarovatsmajlik

autor: Dajda
vloženo: 07.10.2015 15:36:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jíťa: Ale to víte, že vykynou! Na plechu a v troubě. smajlik

autor: jíťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.10.2015 15:23:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

příprava těsta snadná,škoda,že nevykynou...ihned upečené,chutné.Příště dělat nebudusmajlikmám lepší receptysmajlik

autor: casino
vloženo: 07.10.2015 11:15:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:
Jj chutnají, a to že tůůůzesmajlik
Až tak, že na víkendovou sešlost se nebudu smolit s u nás už profláklými makronkami (zeťák mi říká Don Makronsmajlik, ale znovu upeču zde toto!
Půlku po vašemusmajlik
Půlku podle Richard Novák: smajlik
Porovnáme a uvidíme, zda tam bude jaký rozdíl...

(ffčíl se mi vybavilo, že těsto se dost podobá tomuto:http://www.toprecepty.cz/recept/9261-sismaky-od-al...

autor: Hella
vloženo: 07.10.2015 11:03:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: Upravila jsem původní recept o vaše poznatky s použitím sušených kvasnic. Zajisté s tím souhlasíte a já vám za to děkuji. smajlik A jsem ráda, že vám šátečky chutnají.

autor: casino
vloženo: 07.10.2015 05:17:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už jsem doma.
Naštěstí, než jsem stihl pustit se i do druhého plechu, vracely se MAKRONKY ze šichty, tak mi to nafotily… Pak, to co vyblejskly i sluply.
Ta jedna dávka je chuťovka asi pro 4 jedince, ale zvládl bych to i sám, samotinkýsmajlik
Ráno jedu za tchyňkou, ale i kdyby něco zbylo, stejně jí nic nevezmu; kdybych jí řekl, že jsem dal do kynutého čtvrtku másla na 30deka mouky, tak ji jebne…smajliksmajliksmajlik
Musím se přiznat, že jsem si při zadělávání seděl na vedení!!! Min. 1x týdně peču chleba bez hnětení, kde se sušené droždí nenechává vzejít! Tady jsem se, tydýt, držel receptu a rozdělal droždí jak stojí psáno. Když mi to doplo, tak jsem těsto zadělal bez dalšího čekání. Myslím ale, že i tak to dopadlo dobře – trošku to připomíná linecké, ale je to křehčí, jemnějšísmajlik
Z jedné dávky jsem vytvořil 60ks (čtverečky rádlované 6x6cm). Na pohled žádná sláva (jeden Němec mi pořád třepe rukou), ale na chuť je to špica!smajliksmajlik
Příště, pokud to dřív nezkusí Richard Novák: zadělám těsto bez qásku!
Jóóó, a toho sušeného droždí (LABETA) jsem dal 2 sáčečky po 10g, tedy 20g. Píšou, že 20g odpovídá účinností 40g čerstvého droždí.

No, zkrátka, je to ŠPICA...smajliksmajliksmajlik

autor: casino
vloženo: 06.10.2015 23:11:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hella:
Tak už je to v troubě, náčelníku!smajlik
Nechám nafotit až zítra...smajlik
...tedy, budelicosmajlik

autor: Hella
vloženo: 06.10.2015 19:50:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Budu ráda, když sušené kvasnice vyzkoušíte a podělíte se tady s vaší zkušeností.

autor: casino
vloženo: 06.10.2015 18:26:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Richard Novák:
Vy mi čtete myšlenky, chlapesmajliksmajlik

autor: Richard Novák (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2015 18:20:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nešlo by to ze sušených kvasnic? Už deset let čerstvé nepoužívám a většinou jsou výsledky dobré jen se musí dobže zamíchat do mouky a používat více teplou vodu/mléko

autor: magdalenka
vloženo: 06.10.2015 15:51:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: hosta
vloženo: 06.10.2015 15:44:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alena: ??? zkus přečístsmajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.10.2015 15:37:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím o zaslání receptu

autor: Miiri
vloženo: 05.10.2015 22:04:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rychlé, skvělé, nej...
Už jsem vyzkoušela hodně receptů, ale tenhle byl TOP!smajlik

autor: IvčaK. (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.09.2015 23:14:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alena : Dělám je z dvojité dávky, po upečení ještě horké potřu rozpuštěným máslem smíchaným s rumem (1/2 másla a velký panák rumu) a pak teprve obaluji v cukru s vanilkou. Pozor - jsou prudce žravé smajlik

autor: mika59
vloženo: 14.03.2015 20:32:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřina Odvárková:spíchnout to uprostřed párátkem,dělám to u šátečku
z listového těsta.Mohlo by to fungovat.smajlik

autor: Jiřina Odvárková (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2015 19:50:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné, ale nevím jak to udělat aby se mi šátečky nerozevíralysmajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.03.2015 14:26:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky takový dělám,ještě teplé je obalím v cukru.U nás nevydrží ani 24 hodin.
smajlik

autor: mamca
vloženo: 14.03.2015 13:55:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

krásné,určitě je vyzkouším, díky za skvělé recepty smajliksmajlik

autor: Michaela (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2014 21:48:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborný zkusila jsem dnes a mělo to velký úspěchsmajliksmajlik

autor: Neveska
vloženo: 04.03.2012 06:58:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikajici receptik smajlik Dekuji smajlik

autor: sucmar
vloženo: 20.11.2010 21:18:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý recept smajlik Jednoduché zpracování a výborná chuť smajlik Dělala jsem s tvarohovou náplní a přikládám fotečky smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 10.11.2010 17:56:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Helli, dneska jsem vyzkoušela tvoje těsto, udělala jsem změnu, protože stále dělám stejné, moje, léty prověřené(Buchty jako burek) a udělala jsem půlku s tvarohem a půlku s meruňkovou marmeládou. Musím ti je pochválit a tím, že těsto nemusí kynout jsou i rychlejší. Přidávám ti tudíž 16.bod a fotkysmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 30.09.2010 01:31:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Udeluji 13. bod, dneska jsem je pekla, jsou vyborne a uz je mame snezene. Detem opravdu chutnalo. smajliksmajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 28.09.2010 22:27:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klárko, nejlepší by bylo, kdyby sis třeba poloviční dávku udělala, zamrazila, druhý den dala rozmrazit a ochutnala, případně 2-3 dny nechala. Každý totiž může věc posuzovat podle své chuti. Za sebe můžu říct, že zmrazení se na chuti ani za měsíc neprojevilo. Zkoušla jsem jich pár zamrazit jen na zkoušku a po rozmrazení jsme je snědli, takže nevím, jak by chutnaly za 3 dny. Pokud bych ze své zkušenosti měla doporučit, tak jsem jedla 3 dny po rozmražení svatební koláčky mé dcery, které jsem jí rozmrazila na 1. výročí svatby, tedy po roce a byly vynikající. Sem jsem tento recept dávala jako http://www.toprecepty.cz/recept/4677-poutove-kolac...
Pokud se ptáte na náplň, tak pokud nemáte domácí švestková povidla, zkuste si sehnat povidla NOVA, nebo do povidel přidejte trochu pudinkového prášku předem rozmíchaného v rumu.

autor: Klárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.09.2010 21:18:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

S pečením nemám velké zkušenosti, proto potřebuji poradit.smajlik
Šátečky bych potřebovala až za 2 týdny. Tehdy ale nebudu mít na pečení vůbec čas. Je možné koláčky upéct týden dopředu, po vychladnutí je zmrazit a když je budu potřebovat, tak z mrazničky vytáhnout a nechat volně rozmrazit? Jedna se mi o to, jestli chuť a kvalita šáteček po rozmrazení bude stejná. Jestli budou jako čerstvé.
A po rozmrazení vydrží ještě vláčné jak dlouho? Vydrží 2 - 3 dny? Chci je přivést totiž na návštěvu. smajlik
A pak se chci zeptat jestli můžu dělat i jiné tvary. Třeba velké kulaté koláče, na které se dává náplň navrch koláče a ozdobí třeba mandličkami.
Kdybych chtěla dělat šátečky, tak mi náplň z těch mezer nevyteče?
Děkuji za odpověď. S pozdravem Klárka.
Vaš recept a šátečky se mi paní Hello, moc líbí.smajlik

vloženo: 28.09.2010 19:48:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem je pekl, jsou luxusní ... jen místo povidel marmeláda, ale i tak bomba smajlik přidávám foto smajlik +12 smajlik

autor: olina16
vloženo: 02.02.2010 10:17:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen teď koukám, že je tam doba přípravy 30minut, tak to jsem asi nějaká pomalá smajlik. Možná taky záleží, jak kdo dělá velké. Já jich měla 48ks.

autor: olina16
vloženo: 02.02.2010 10:14:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Upečeno, dělala jsem koláčky, plnila marmeládou a jablky. Zřejmě proto, že jsem nerozvalovala těsto, ale dělala kuličky, tak se mi trochu lepilo, ale zase žádná hrůza. Jsou opravdu výborné, méně znalí by asi ani nepoznali, že nejsou kynuté. Brzy zopakuju, dávám bodíkasmajlik

autor: evík
vloženo: 18.11.2009 14:41:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadají skvěle, mám dost podobný recept a časem možná také zveřejním, dávám Ti moc ráda bodíksmajliksmajliksmajlik

vloženo: 17.11.2009 18:55:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V neděli jsem šátečky pekla,nádherně se s těstem pracuje,výborné šátečky a dnes v úterý posledních pár kousků zbylo jsou jako čerstvě upečené,fakt super recept,stojí za zkoušku,pasmajliksmajliksmajlik

autor: vaneso
vloženo: 15.11.2009 21:09:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Helli, povidlové šátečky jsou krásné, přidávám bodíksmajlik

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2009 14:44:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chválím, chválím , krása, krása - jiných slov nemám. Už to znamenám. Dík J. smajliksmajliksmajlik

autor: majka0734
vloženo: 14.11.2009 13:08:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano jsou vynikající také je peču známje pod jiným názvem Pepičiny koláčky jsou velice moc dobré a vydrží dlouho je možné je plnit všemi náplněmiještě horké se potírají máslem a rumem smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2009 12:46:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Šátečky jsou vynikající,ja peču s tvarohem a namáčím v rozpuštěném másle s rumem a obaluji v moučkovém cukru ještě teplé.

autor: pipre
vloženo: 14.11.2009 12:28:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je fakt krása a koláčky musí být moc dobré. Ukládám a co nevidět udělámsmajliksmajlikč.

autor: coco-choc
vloženo: 14.11.2009 11:19:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Pár bych si jich dala zítra k snídanismajlik.

vloženo: 14.11.2009 10:46:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Helli, to je krása! A je fajn, že nemusí kynout.smajliksmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

kynuté šátečky s povidly kynute satecky povidlový koláč šátečky s povidly povidlové šátečky satecky šátečky nekynuté recepty povidlové šátečky kynuté povidlové šátečky nekynuté šátečky satecky povidlove šátečky bez kynutí povidlove satecky recept povidlové koláče bez kynutí křehké šátečky kynuty povidlový koláč povidlové šátečky z tvarohoveho testa povidlové šátečky bez kynutí tvarohove satecky bez kynuti svatební šátečky recept povidlové koláčky bez kynutí koláčky s povidly povidlové šátečky z kynutého těsta kolace satecky povidlové šátečky z kynutého těsta kynuté šátečky bez kynutí povidlové šátečky nekynuté povidlové kolačky svatební šátečky povidlové recepty povidlovy šátečky povidlové koláče recept na povidlové šátečky satecky s povidlama pepičiny koláčky šátečky s povidlím svatební šátečky bez kynutí nekynuté povidlové šátečky výborné šátečky kolacky satecky šátečky plněné bez kynutí



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz