Nutriční hodnoty (Bábovka se strouhanými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 18 469 kJ / 4 414 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 45,58 g |
Tuky | 219,02 g |
– nasycené | 25,27 g |
– nenasycené | 177,99 g |
–– mononenasycené | 125,93 g |
–– polynenasycené | 52,06 g |
––– omega 3 | 14,95 g |
Vláknina | 31,81 g |
Cholesterol | 785 mg |
Sodík | 383 mg |
Sůl | 0,76 g |
Sacharidy | 519,03 g |
– cukry | 245,39 g |
––– laktóza | 6,13 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
320-350 g 320-350 g jablek | Jablko čerstvé | 335 g |
citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
180 g 180 g oleje | Olej řepkový | 180 ml |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
1 1 vanilkový cukr (nemusí být) | Cukr vanilkový | |
1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
tuk | Margarín | |
hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |