Nutriční hodnoty (Bábovka se strouhanými jablky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 469 kJ / 4 414 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,29 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 45,58 g |
| Tuky | 219,02 g |
| – nasycené | 25,27 g |
| – nenasycené | 177,99 g |
| –– mononenasycené | 125,93 g |
| –– polynenasycené | 52,06 g |
| ––– omega 3 | 14,95 g |
| Vláknina | 31,81 g |
| Cholesterol | 785 mg |
| Sodík | 383 mg |
| Sůl | 0,76 g |
| Sacharidy | 519,03 g |
| – cukry | 245,39 g |
| ––– laktóza | 6,13 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 320-350 g 320-350 g jablek | Jablko čerstvé | 335 g |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 350 g 350 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 350 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml |
| 180 g 180 g oleje | Olej řepkový | 180 ml |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr (nemusí být) | Cukr vanilkový | |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |