Nutriční hodnoty (Hraběnčin řez od maminky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 17 987 kJ / 4 299 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,12 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 42,40 g |
| Tuky | 186,32 g |
| – nasycené | 46,26 g |
| – nenasycené | 126,92 g |
| –– mononenasycené | 86,68 g |
| –– polynenasycené | 40,24 g |
| ––– omega 3 | 2,77 g |
| Vláknina | 27,60 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 786 mg |
| Sůl | 2,07 g |
| Sacharidy | 564,60 g |
| – cukry | 269,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 400 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 250 g 250 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 250 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 4 4 jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| citronová šťáva (podle kyselosti jablek) | Šťáva z citrónu | |
| strouhaný kokos (podle chuti) | Kokos strouhaný | |
| skořicový cukr (podle chuti) | Cukr skořicový | |
| 1 lžička 1 lžička krupicového cukru do sněhu | Cukr bílý | 5 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |