Nutriční hodnoty (Skládaný jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 30 000 kJ / 7 170 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 165,44 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 84,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 81,00 g |
| Tuky | 261,38 g |
| – nasycené | 58,46 g |
| – nenasycené | 184,54 g |
| –– mononenasycené | 127,00 g |
| –– polynenasycené | 57,54 g |
| ––– omega 3 | 10,69 g |
| Vláknina | 68,00 g |
| Cholesterol | 863 mg |
| Sodík | 783 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 1 005,00 g |
| – cukry | 562,90 g |
| ––– laktóza | 22,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 150 g 150 g tuku (nebo másla) | Margarín | 150 g |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 8 lžic 8 lžic vody | Voda | 144 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 150 ml 150 ml vody | Voda | 150 ml |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru moučka | Cukr bílý | 50 g |
| 10 10 jablek (nebo podle chuti) | Jablko čerstvé | 1500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru nebo vanilínový cukr | Cukr bílý | 25 g |
| skořice | Skořice ceylonská |