

Lišky na smetaně
Suroviny
- 400 g lišek
- 200 ml smetany
- 1 cibule
- (kořenová zelenina)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2-3 lžíce hladké mouky
- máslo
- olej
- ocet
- celé nové koření
- bobkový list
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup přípravy receptu
V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a měkká, zacákneme ji octem, promícháme a přidáme lišky.
Znovu dobře promísíme, posolíme, přidáme nové koření, bobkový list, cukr a další střik octa. Mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Poté zalijeme smetanou prošlehanou s hladkou moukou a dobře provaříme.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem nebo dohladíme špetkou cukru a podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo noky.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 17 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Lišky na smetaně
-
dnes jsem byl v lese a našel košík lišek.část jsem udělál na smetaně výborné.mnam.
-
toprecepty.czLetošní první lišky a recept neměl chybu.Ráno houby nasbírané a odpoledne snědené.Vynikající
-
nam nam vyborny recept i s ryzi
-
Teď jsme dobaštili lištičky podle receptu a nemá to chybu.
-
Letos jsem našel lišek na 4 koše a tento recept je fakt skvělej
-
Lišky mi donesl soused, že jich má dost, ať si z nich něco uděláme...lišky jsem do té doby neochutnala...tak jsem zkusila tento recet - a je to opravdu výborné
-
Vlastne loni
-
To musi byt taaaak dobryyyy
skoda, ze jsem letos nasla v lese velky kulovy
Ale ted jim aspon ocima -
No to je určitě chuťově báječná kombinace - svíčková s liškami, hm tak to si určitě uvařím
-
lidi,plny košík jsem dnes nasbirala
,takže jedte na bečvy
-
Páni, moje zbožňované lišky!
Ty jsem nejedla strašně dlouho, ani jsem je dlouho neviděla nikde v lese.
+
-
Elííí neprovokuj, jedu tam - teda do telče ....
-
Janinko, nebudu zastírat... Mně se také stýskalo
a jak! Ani nevím, jak to vydržím o dovolené...
Lišek je v Jižních Čechách nyní přehršel, sbírají se jen ty velké, které v košíku nějak vypadají...V podstatě jsem uvařila takovou "svíčkovou", jen místo masa oranžové houby
. Kdo miluje svíčkovou omáčku a maso k ní mít nemusí - a nabírá si tyhle houbičky - ten si rozhodně pochutná.
-
Eli, přiznej se, kde jsi byla na liškách? Já dnes našla jednu, zato mám kvanta růžovek, ale možná by to šlo i z nich, asi to otestuji, protože se mi opět tvůj recept líbí, přidávám ti bod
.
-
Elííí, nějak jsem tě postrádala
A příjdeš si a hned mne potrápíš liškama, které už ani nevím, jak vypadají
Jako vždy, krása a hned bych si dala!!!