Lišky na smetaně

Eliza Kuchařka:

4 porce Houby 14 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

400 g lišek
200 ml smetany
1 cibule
(kořenová zelenina)
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2-3 lžíce hladké mouky
máslo
olej
ocet
celé nové koření
bobkový list
1 lžička cukru
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a měkká, zacákneme ji octem, promícháme a přidáme lišky.

  3. Znovu dobře promísíme, posolíme, přidáme nové koření, bobkový list, cukr a další střik octa. Mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  4. Poté zalijeme smetanou prošlehanou s hladkou moukou a dobře provaříme.

  5. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem nebo dohladíme špetkou cukru a podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo noky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Lišky na smetaně

  • Irena Priesnitzova Irena Priesnitzova(neregistrovaná)

    toprecepty.czLetošní první lišky a recept neměl chybu.Ráno houby nasbírané a odpoledne snědené.Vynikající:yes:

    Odpovědět

  • zuzka zuzka(neregistrovaná)

    nam nam vyborny recept i s ryzi :-):yes:

    Odpovědět

  • ani ani(neregistrovaný)

    Teď jsme dobaštili lištičky podle receptu a nemá to chybu.:-p

    Odpovědět

  • houbař houbař(neregistrovaný)

    Letos jsem našel lišek na 4 koše a tento recept je fakt skvělej :-* :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    Lišky mi donesl soused, že jich má dost, ať si z nich něco uděláme...lišky jsem do té doby neochutnala...tak jsem zkusila tento recet - a je to opravdu výborné ;-):-)

    Odpovědět

  • jasminne1 jasminne1

    Vlastne loni :-D

    Odpovědět

  • jasminne1 jasminne1

    To musi byt taaaak dobryyyy:-p:-p:-p skoda, ze jsem letos nasla v lese velky kulovy:-//
    Ale ted jim aspon ocima :-D

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    No to je určitě chuťově báječná kombinace - svíčková s liškami, hm tak to si určitě uvařím :-D:yes:

    Odpovědět

  • monika monika(neregistrovaná)

    lidi,plny košík jsem dnes nasbirala:-)):-)),takže jedte na bečvy:yes::yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Páni, moje zbožňované lišky! :-) Ty jsem nejedla strašně dlouho, ani jsem je dlouho neviděla nikde v lese.:-*:-* :yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Elííí neprovokuj, jedu tam - teda do telče ....;-);-):-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Janinko, nebudu zastírat... Mně se také stýskalo :-) a jak! Ani nevím, jak to vydržím o dovolené...:-O
    Lišek je v Jižních Čechách nyní přehršel, sbírají se jen ty velké, které v košíku nějak vypadají...:-) V podstatě jsem uvařila takovou "svíčkovou", jen místo masa oranžové houby :-). Kdo miluje svíčkovou omáčku a maso k ní mít nemusí - a nabírá si tyhle houbičky - ten si rozhodně pochutná.

    Odpovědět

  • blanca.xy blanca.xy

    Eli, přiznej se, kde jsi byla na liškách? Já dnes našla jednu, zato mám kvanta růžovek, ale možná by to šlo i z nich, asi to otestuji, protože se mi opět tvůj recept líbí, přidávám ti bod :-p:yes:.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Elííí, nějak jsem tě postrádala:-O A příjdeš si a hned mne potrápíš liškama, které už ani nevím, jak vypadají:-( Jako vždy, krása a hned bych si dala!!!:yes::yes::-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo