Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Barszcz velikonoční)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie4 254 kJ /
1 017 kcal
Bílkoviny33,88 g
– z toho živočišné bílkoviny2,50 g
– z toho rostlinné bílkoviny31,38 g
Tuky8,52 g
– nasycené3,20 g
– nenasycené4,38 g
–– mononenasycené1,33 g
–– polynenasycené3,05 g
––– omega 30,17 g
Vláknina62,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,48 g
Sůl10,78 g
Sacharidy172,56 g
– cukry146,56 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1,5 kg 1,5 kg červené řepy Červená řepa čerstvá 1500 g
1 lžíce 1 lžíce cukru Cukr bílý 25 g
1 lžička 1 lžička soli Sůl mořská 8 g
4 4 uzené švestky (nikoliv sušené)
2-3 2-3 hřebíčky Hřebíček
2 2 velké mrkve Mrkev čerstvá 100 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1 1 malý celer Celer bulva čerstvá 540 g
2 2 cibule Cibule čerstvá 140 g
1 1 velká hrst sušených hřibů Hřib sušený
4-5 4-5 stopek petrželové natě Petržel nať čerstvá
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
1/2 l 1/2 l drůbežího vývaru (nebo vody) Vývar kuřecí 500 ml
1 lžička 1 lžička mletého bílého pepře Pepř bílý 5 g
1-2 lžičky 1-2 lžičky octa (lépe jablečný) Ocet lihový 7.5 ml
sůl Sůl mořská

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.