Nutriční hodnoty (Barszcz velikonoční)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 4 254 kJ / 1 017 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,88 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 2,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,38 g |
Tuky | 8,52 g |
– nasycené | 3,20 g |
– nenasycené | 4,38 g |
–– mononenasycené | 1,33 g |
–– polynenasycené | 3,05 g |
––– omega 3 | 0,17 g |
Vláknina | 62,68 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,48 g |
Sůl | 10,78 g |
Sacharidy | 172,56 g |
– cukry | 146,56 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1,5 kg 1,5 kg červené řepy | Červená řepa čerstvá | 1500 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
4 4 uzené švestky (nikoliv sušené) | ||
2-3 2-3 hřebíčky | Hřebíček | |
2 2 velké mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
1 1 malý celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1 1 velká hrst sušených hřibů | Hřib sušený | |
4-5 4-5 stopek petrželové natě | Petržel nať čerstvá | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1/2 l 1/2 l drůbežího vývaru (nebo vody) | Vývar kuřecí | 500 ml |
1 lžička 1 lžička mletého bílého pepře | Pepř bílý | 5 g |
1-2 lžičky 1-2 lžičky octa (lépe jablečný) | Ocet lihový | 7.5 ml |
sůl | Sůl mořská |