Nutriční hodnoty (Zázvorový sirup (základ na limonádu))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 436 kJ / 6 318 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 39,49 g |
| Tuky | 29,86 g |
| – nasycené | 13,75 g |
| – nenasycené | 14,49 g |
| –– mononenasycené | 7,07 g |
| –– polynenasycené | 7,42 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 69,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 278 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 438,28 g |
| – cukry | 1 118,91 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g zázvoru (čerstvého) | Zázvor sušený | 500 g |
| 1 l 1 l citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 1000 ml |
| 800 g 800 g třtinového cukru | Cukr třtinový | 800 g |
| melasa (smíchat s cukrem, dohomady 800 g) | Melasa | |
| 250 ml 250 ml medu | Med nepasterovaný | 250 g |
| 3 3 citrony | Citrón čerstvý | 270 g |
| 2 2 limetky | Limetka čerstvá | 160 g |
| 1 svazek 1 svazek čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 6 6 hřebíčků | Hřebíček | |
| 1 1 skořice (vcelku) | Skořice ceylonská | |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého kardamomu | Kardamom prášek | 5 g |
| špetka špetka muškátového oříšku (mletého) | Muškátový oříšek |