Nutriční hodnoty (Zapečené chleby s kopřivami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 82,50 g |
| – nasycené | 42,14 g |
| – nenasycené | 34,60 g |
| –– mononenasycené | 27,28 g |
| –– polynenasycené | 7,32 g |
| ––– omega 3 | 1,22 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 659 mg |
| Sodík | 1,27 g |
| Sůl | 3,10 g |
| Sacharidy | 8,98 g |
| – cukry | 7,58 g |
| ––– laktóza | 7,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6-8 krajíců 6-8 krajíců staršího chleba | Chléb pšeničný kváskový | |
| 4 hrsti 4 hrsti mladých kopřiv (nebo mangoldu či listového špenátu) | Kopřiva dvoudomá listy čerstvé | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g žervé (nebo kysané smetany) | Žervé | 100 g |
| 100-150 g 100-150 g čedaru | Čedar | 125 g |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvých bylinek (pažitka, petrželka, dobromysl, medvědí česnek) | Petržel nať čerstvá | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |