Nutriční hodnoty (Králík na uzeném bůčku a žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 176 kJ / 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 5,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,33 g |
| Tuky | 29,26 g |
| – nasycené | 18,56 g |
| – nenasycené | 9,32 g |
| –– mononenasycené | 8,26 g |
| –– polynenasycené | 1,06 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 2,05 g |
| Cholesterol | 92 mg |
| Sodík | 90 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 30,56 g |
| – cukry | 15,16 g |
| ––– laktóza | 7,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| králičí maso (stehna, přední běhy, hřbety) | Králík stehna | |
| 4-5 4-5 žampionů | Žampion čerstvý | |
| 150 150 uzeného bůčku (prorostlého) | Vepřový bok uzený | |
| 1 lžička 1 lžička másla | Máslo kravské | 8 g |
| 150 ml 150 ml bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 2 lístky 2 lístky bobkového listu | Bobkový list sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| vývar podle potřeby | Vývar hovězí | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |