Nutriční hodnoty (Pórkovo-cuketová krémová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 088 kJ / 260 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,24 g |
| Tuky | 10,68 g |
| – nasycené | 6,99 g |
| – nenasycené | 3,76 g |
| –– mononenasycené | 2,94 g |
| –– polynenasycené | 0,82 g |
| ––– omega 3 | 0,12 g |
| Vláknina | 5,51 g |
| Cholesterol | 34 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 33,24 g |
| – cukry | 11,75 g |
| ––– laktóza | 3,61 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 pórky | Pórek čerstvý | |
| 1 1 větší cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 2 2 středně velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 500 ml 500 ml zeleninového vývaru (nebo bujón s vodou) | Vývar zeleninový | 500 ml |
| 100 g 100 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 15 ml |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| pažitka (nebo petrželka) | Pažitka čerstvá |